Vypnutí služeb Nintendo 3DS zpřístupní službu Pokémon Bank zdarma
i Zdroj: Hrej.cz
Pokémon Diamond/Pearl Novinka Vypnutí služeb Nintendo 3DS zpřístupní službu Pokémon Bank zdarma

Vypnutí služeb Nintendo 3DS zpřístupní službu Pokémon Bank zdarma

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 2. 2022 13:35

Aktuální oznámení o postupném umrtvení online obchodních služeb konzolí Nintendo 3DS a Wii U s sebou nese poměrně příjemnou novinku pro vášnivé fanoušky série Pokémon. Až v březnu příštího roku eShop konzole 3DS definitivně vypne, dosud zpoplatněná služba Pokémon Bank zůstane dostupná zdarma. Má to ale háček.

Reklama

  • Po vypnutí eShopu 3DS v březnu příštího roku bude služba Pokémon Bank zdarma

Pokémon Bank funguje jako centrální služba pro ukládání Pokémonů na generaci 3DS. Za měsíční poplatek mají hráči k dispozici celkem 3000 slotů pro své Pokémony, primárně z titulů X, Y, Omega Ruby, Alpha Sapphire, Sun, Moon, Ultra Sun a Ultra Moon. 

Díky podpoře aplikace Poké Transporter však šlo do boxů přesouvat i Pokémony z her páté generace (Black, White, Black 2, White 2) a tím pádem i starších titulů dokonce až z konzolí Game Boy Advance. Stačilo z dotyčných her skrz vyčerpávající proces zahrnující konzole Nintendo DS a 3DS přesunout nachytané Pokémony do her páté generace a ty pak přes Transporter protlačit do Bank. Teoreticky tak můžou hráči držet sbírku téměř všech příšerek, které za svůj život a sedm generací her Pokémon pochytali. Výjimkou jsou jen původní verze Red/Green a Gold/Silver.

S osmou generací (Sword, Shield a Let’s Go) a konzolí Nintendo Switch ale přišla změna. Aplikaci v podstatě nahradilo nové rozhraní Pokémon HOME.

Bank je zatím dostupný za roční poplatek pěti dolarů. Od března příštího roku ale bude fungovat zcela zdarma. Jediné úskalí spočívá v tom, že je třeba aplikaci třeba skrze eShop stáhnout ještě před vypnutím služeb. Jak dlouho pak bude Bank technicky podporována zatím není známo.

Nintendo oznamuje ukončení digitálních obchodů pro Wii U a 3DS
i Zdroj: Nintendo / Wii U a 3DS press kit

Nintendo oznamuje ukončení digitálních obchodů pro Wii U a 3DS

Na začátku loňského roku vyvstala zpráva o ukončení digitálních obchodů PS3, PS Vita a PSP. Další z handheldů i domácích…

16. 2. 2022 08:40
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama