Army Of Two Článek Vyhlídka: březen, měsíc plný akce

Vyhlídka: březen, měsíc plný akce

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

29. 2. 2008 23:45 3
Reklama

Před měsícem se nám většina předpovědí splnila. Devil May Cry 4 se stal jasným hitem, ostatně o něčem svědčí i fakt, že ho Farid v redakci hrál ještě dlouho poté, co byla recenze odevzdaná a publikovaná. I přes mírné rozpaky, které vzbuzovala demoverze, pak nezklamal ani next-genový Turok, a tak jediné nepříjemné překvapení znamenala bídná FIFA Street 3. A to jsme ještě na Hrej nestihli recenzi nečekaného PC hitu, vesmírné strategie Sins of a Solar Empire.

Teď už ale pojďme od minulosti k budoucnosti. Měsíc březen to na nás vybalí pěkně zostra, má totiž v batůžku arzenál akčních her, za jaký by se nestyděl ani Duke Nukem. Podle jména největší je bezpochyby Army of Two. Hitovka, jež opráší kooperativní multiplayer, ale i v singlu se bude točit okolo spolupráce dvou hlavních hrdinů, vyjde v polovině března pro PS3 a Xbox 360. Jirka Pavlovský i se svými alternativními osobnostmi už se do zdolávání Army of Two pustil a výsledky jeho práce budete moci posoudit v den, kdy vyprší online embargo (15. 3.), a to v podobě speciálu, tedy včetně videorecenze.

Už brzy zastřelíme: a) žluťáky, b) nácky, c) žluťáky a nácky

Na další akční nálož se mohou těšit majitelé PC. V současné době už pilně testujeme Frontlines: Fuel of War. Co je benzínem války, o tom se přesvědčí Tomáš Nadrchal. Zatím to vypadá, že půjde o mimořádný zážitek – průchod masivními bitvami smyšlené války v blízké budoucnosti je minimálně audiovizuálně výjimečný. Na druhou stranu: první recenze Game Informeru udělila střízlivých 7,25/10. V čem je háček? Dozvíte se příští týden...

Stejně jako Frontlines už také hrajeme Turning Point: Fall of Liberty. Podobnost s předchozím titulem je spíše jen náhodná, Turning Point se odehrává v alternativní minulosti a nepřáteli tu jsou nacisté. Jak trefně podotkl Pavel Dobrovský – takový lepší Wolfenstein. Ale proč si zase jednou nezastřílet do davu vojáků s dvěma blesky a hákovým křížem na uniformě?

Obžaloba, bod padesátý druhý: mezi automaty střílel z automatu

Ke konci měsíce čeká majitele PS3, Xboxu 360 a PC ještě jedno velké akční pokračování: Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2. Přesněji řečeno, podobně jako v případě Devil May Cry 4 se ho nejprve dočkají konzolisté a teprve s týdenním zpožděním pcčkáři. Motivace je zřejmá: nejpozději jakmile by se hra objevila na pultech obchodů v PC verzi, objevil by se i její warezový release a prodeje všech verzí by klesly. O zisky z obtížněji zpirátitelných konzolových kopií se nechce připravit žádný vydavatel.

Ale zpoždění jednoho týdne není důvod vyšplhat se na zbrusu nové zábrany Nuselského mostu a otestovat nervy maminek, které se o čtyřicet metrů níže procházejí s kočárky. Na takový Assassin's Creed si museli PC hráči počkat víc než čtyři měsíce, teprve 28. 3. se budou moci vcítit do role zabijáka Altaira a jen malou útěchou je přítomnost bonusového obsahu, zřejmě v podobě nových nepovinných úkolů.

Nestřílejte, mám děti!

Ještě jedno velké jméno zatím v seznamu nepadlo. Konzole Wii je v kalendáři tradičně zastoupena největším počtem titulů, zároveň ale nejmenším počtem těch tříáčkových. A i když třeba Blast Works: Build, Fuse & Destroy (hra podle Tumiki Fighters a dalších stříleček Kenty Cho) bude určitě výtečná hra, po statisících se prodávat nebude. Super Smash Bros. Brawl, to už je jiné kafe. Pokračování originální bojovky bylo dlouho odkládáno, nejspíš i proto, aby zaplnilo hluché místo ve vydavatelském plánu Nintenda. A podle toho, co jsme zatím viděli, se mu to i podaří. Otázkou zůstává, kdy se hry skutečně dočkáme. Můžeme doufat v březen, ale klidně to může být až v létě...

A kdo by chtěl nějaký vyloženě mírumilovný tip... může sáhnout třeba po Sega Superstars Tennis. Zaručeně neškodné arkádové zápasy mezi klasickými postavičkami se Sonicem v čele máme už také v redakci – na začátku měsíce vás seznámíme s dojmy z preview verze, na konci vyřkneme verdikt nad verzí finální. Jarda Möwald a jeho tenisový loket už se nemohou dočkat.

Závěrečná informační palba

V první polovině března budou moci napravit resty ti, kdo si ještě nekoupili a důkladně nepročetli Level 162 (retro obálka s Pacmanem láká na téma o alternativní historii videoher) a Next Level 4, jehož hlavním lákadlem je recenze Devil May Cry 4.

Jaro přinese 14. 3. Level s pořadovým číslem 163, u něhož nebude přiložena velikonoční kraslice, ale luxusní plná hra. Je tu někdo, kdo si nedá líbit Gothic III v češtině? Pokud ano, třeba ho zaujme aspoň recenze obou aktuálních akčních hitů: Turning Point i Frontlines.

Next Level 6 vyjde dokonce ještě o den dříve, ve čtvrtek 13. 3., a mezi největší taháky budou patřit exkluzivní hands-on Mirror's Edge, Battlefield Heroes a Battlefield: Bad Company (v rubrice Fokus je pro tyto účely vyhrazeno místa dost a dost ;-)). Recenzím pak bude vévodit PSP pecka God of War: Chains of Olympus, či RPG Lost Odyssey.

V průběhu března pak můžete na Hrej, v Levelu a v Next Levelu očekávat vyhlášení ankety Invaze 2007 o nejlepší hry roku pro všechny platformy. Připravte se, bude to velké!

Březnový kalendář

První jarní herní kvítí (1.-8. 3.)
Army of Two (PS3, X360)
Bully: Scholarship Edition (X360, Wii)
Destroy All Humans: Big Willy Unleashed (Wii)
Dynasty Warriors 6 (PS3, X360)
Jack Keane and the Dokktor's Island (PC)
MX vs. ATV Untamed (DS, PS2, PS3, PSP, X360)
The Dog Island (PS2, Wii)
Warhammer 40 000: Dawn of War – Soulstorm (PC)
Zoo Tycoon 2 (DS)

Herní rozpuk (9.-21. 3.)
Blacksite: Area 51 (PS3)
Insecticide (DS)
Octomania (Wii)
Bunnyz (DS)
Condemned 2 (PS3, X360)
Fire Emblem: Radiant Dawn (Wii)
FlatOut Head On (PSP)
Harvest Moon: Magical Melody (Wii)
King of Clubs (PSP, Wii)
Ninja Reflex (DS, Wii)
No More Heroes (Wii)
Odin Sphere (PS2)
Lost Empire: Immortals (PC)
Baroque (Ps2, Wii)
Ferrari Challenge (PS2, PS3, DS, Wii, PSP)
Jumper (Wii)
Turning Point: Fall of Liberty (PC, PS3, X360)
CSI: Hard Evidence (Wii)
Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates (DS)
Off Road (PS, PS2, PSP, Wii)
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 (X360, PS3)
SEGA Superstars Tennis (Wii, PS2, PS3, X360, DS)
Spinout (PSP)

Velikonoční koleda (22.-31. 3.)
Boulder Dash – Rocks! (PSP)
Assassin's Creed (PC, DS)
El Tigre (DS, PS2)
Fate of Hellas (PC)
Football Manager 2008 (X360)
George of the Jungle (DS, PS2, Wii)
MX vs. ATV Untamed (Wii)
Naruto: Clash of Ninja Revolution (Wii)
Pro Evolution Soccer 2008 (Wii)
The Golden Horde (PC)
The House of the Dead 2 & 3 Return (Wii)
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 (PC)
Universe at War: Earth Assault (X360)
Victorious Boxers Challenge (Wii)
Viking: Batle for Asgard (PS3, X360)
Worms: A Space Oddity (Wii)
God of War: Chains of Olympus (PSP)
Gran Turismo 5 Prologue (PS3)
Codename Panzers: Cold War (PC)
Dark Sector (PS3, X360)
A Stroke of Fate (PC)
Blast Works: Build, Fuse & Destroy (Wii)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama