Vyhazovy v Microsoftu mají tvrdě zasáhnout autory Halo. Dotknou se také Bethesdy a The Coalition
i Zdroj: Microsoft
Novinka Vyhazovy v Microsoftu mají tvrdě zasáhnout autory Halo. Dotknou se také Bethesdy a The Coalition

Vyhazovy v Microsoftu mají tvrdě zasáhnout autory Halo. Dotknou se také Bethesdy a The Coalition

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 1. 2023 08:47 1

Včera jsme vás informovali o tom, že Microsoft plánuje během letošního roku propustit zhruba 10 tisíc zaměstnanců v rámci úspor. Tehdy jsme ještě nevěděli, jak se změny dotknou herních divizí, teď už jsme díky interním informacím Bloombergu a Kotaku o něco moudřejší.

Reklama

  • Vyhazovy v Microsoftu se dle dostupných informací týkají 343 Industries, Bethesdy a The Coalition
  • Především autoři Halo mají být zasaženi velmi výrazně

Změny se dotkly celkem tří interních studií Microsoftu. Významně by je měli pocítit autoři série Gears z The Coalition, i vývojáři Starfieldu, tedy Bethesda. Údajně nejvýznamněji se pak plány dotknou týmu 343 Industries, vyvíjejícího sérii Halo.

Zatímco v případě prvních dvou studií se mluví o významných odchodech, tvůrci Halo údajně skutečně trpí. Ze studia totiž v poslední době odešla celá řada vývojářů a i podpora aktuálního pokračování Halo Infinite dle dostupných informací není úplně jednoduchá. Podle Jasona Schreiera má nyní tým přijít o Josepha Statena, jednoho z nejzkušenějších kreativců se zkušenostmi ještě s původní trilogií v Bungie. Staten se ke studiu přidal v roce 2020, aby vyřešil tehdejší problémy s vývojem Infinite a hru pomohl vydat.

Teď se má údajně vrátit do vydavatelství Xbox v jiné roli. 

Magazín VGC skrz sken sociálních sítí vypíchl, že o práci přišel také jeden z vedoucích designérů Halo Infinite Kevin Schmitt, producent videí 343 Jesse Stipek, PR manažer Bethesdy Renee Sogueco nebo komunitní manažer The Elder Scrolls Online Sam Luangkhot.

Podle magazínu Business Insider se firma snažila, minimálně v některých oborech, zbavit především zaměstnanců, kteří nedokázali naplňovat očekávání. Manažeři byli vyzýváni k tomu, aby na ně ve svých týmech upozorňovali. Za normálních okolností by došlo k různým podpůrným opatřením, v rámci šetření se ale sahalo rovnou k odchodům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama