Vydavatelé Magic: The Gathering zakládají nové studio. Povede ho bývalý producent BioWare
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vydavatelé Magic: The Gathering zakládají nové studio. Povede ho bývalý producent BioWare

Vydavatelé Magic: The Gathering zakládají nové studio. Povede ho bývalý producent BioWare

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 7. 2022 12:53

Společnost Wizards of the Coast, stojící za kultovními hrami Magic: The Gathering a Dungeons & Dragons dále investuje do digitálního byznysu. Oznámila založení studia Skeleton Key se sídlem v texaském Austinu. Povede ho Christian Dailey, velmi zkušený vývojář a bývalý vysoce postavený producent, který v březnu opustil BioWare.

Reklama

  • Wizards of the Coast zakládají studio pod taktovkou Christiana Daileyho
  • Má pracovat na AAA titulu

Tým má pracovat na vysokorozpočtovém titulu. Dailey i Wizards of the Coast mají pro sebe navzájem jen slova chvály a v tiskových zprávách sdělují, jak se těší na další spolupráci. Skeleton Key zdaleka není prvním studiem pod záštitou firmy (sama funguje jako divize hračkářského giganta Hasbro). V posledních letech založila také týmy Archetype Entertainment, Atomic Arcade nebo Tuque Games.

Christian Dailey má za sebou velmi pestrý kariérní život. Naposledy se podílel na titulech BioWare, konkrétně na značkách Dragon Age a Anthem, a to z role výkonného producenta. Ve světě vývoje se pohyboval už od začátku devadesátých let. Později pracoval ve studiích Pandemic, THQ, Electronic Arts nebo Blizzard.

Magazín IGN připomíná, že se zatím studiím Wizards of the Coast příliš nedaří zaujmout hráče kvalitními hrami. Zatím poslední Dungeons & Dragons: Dark Alliance vyšlo v druhé polovině loňského roku a odnášelo si často velmi slabá hodnocení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama