Vrátí se herní konference? Gamescom hlásí 265 tisíc návštěvníků a 130 milionů zhlédnutí napříč veletrhem
i Zdroj: Gamescom
Novinka Vrátí se herní konference? Gamescom hlásí 265 tisíc návštěvníků a 130 milionů zhlédnutí napříč veletrhem

Vrátí se herní konference? Gamescom hlásí 265 tisíc návštěvníků a 130 milionů zhlédnutí napříč veletrhem

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 8. 2022 11:18

Dva roky svět bojoval s pandemií koronaviru, pro což bylo nutné zavést tvrdé restrikce napříč všemi průmysly. Doplatily na to i velké konference, včetně Gamescomu, které se nemohly konat. I přes digitální podobu bylo znát, že herní průmysl si velké akce opět zaslouží, na což jako první zareagoval právě německý Gamescom. Ten se pořádal od středy 24. srpna do neděle 28. srpna a zdá se, že na svůj restart slaví úspěch.

Reklama

  • Gamescom odhaluje statistiky návštěvnosti a angažovanosti
  • Na veletrh dorazilo 265 tisíc návštěvníků
  • Veškerý digitální obsah hlásí 130 milionů zhlédnutí

Organizátoři totiž jen krátce po uzavření bran zaslali tiskovou zprávu, ve které letošní ročník hodnotí čísly. Celý herní veletrh navštívilo 265 tisíc návštěvníků – rozhodně hezké číslo, je ale otázkou, zdali jej můžeme považovat za úspěch. Rovná se návštěvnosti z roku 2010-2011 a je to o více než sto tisíc návštěvníků méně, než se na akci objevilo v roce 2019. Gamescom ale minimálně dal najevo, že herní akce mají své publikum a i když se chtíč hráčů teprve zahřívá, snad se příští rok podaří ulovit ještě větší zájem.

Ten je koneckonců znát. Organizátoři se chlubí více než 130 miliony zhlédnutí napříč všemi akcemi Gamescomu, samotný Opening Night Live přitáhl 12 milionů zhlédnutí. Na akci se objevilo více než 1100 vystavovatelů a Gamescom si chválí také spuštění nové platformy pro byznys a vývojáře. 

Na Gamescomu se objevila i naše redakce a v průběhu dnů jsme přinesli už několik dojmů z her, které jsme si zde vyzkoušeli. Tím ale rozhodně nekončíme a přineseme celou řadu článků včetně toho, jak se nám celý Gamescom líbil. 

Co všechno jsme hráli nebo viděli na letošním Gamescomu? Rozcestník dojmů a preview
i Zdroj: Gamescom

Co všechno jsme hráli nebo viděli na letošním Gamescomu? Rozcestník dojmů a preview

Letošní ročník Gamescomu je za námi, a zatímco jsme během uplynulých tří dnů nasávali dojmy a zážitky z konkrétních herních…

2. 8. 2022 17:50
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama