Vracíme se na Pandoru, druhý Avatar láká prvním trailerem. Jak je na tom herní adaptace?
i Zdroj: Avatar / YouTube
Avatar: Frontiers of Pandora Novinka Vracíme se na Pandoru, druhý Avatar láká prvním trailerem. Jak je na tom herní adaptace?

Vracíme se na Pandoru, druhý Avatar láká prvním trailerem. Jak je na tom herní adaptace?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 5. 2022 11:47

Fanoušci filmového eposu Avatar se konečně dočkali. Pokračování jednoho z komerčně nejúspěšnějších snímků všech dob režiséra Jamese Camerona se po letech dočkalo prvního oficiálního traileru. Ten ukazuje, že tentokrát bude výprava na planetu Pandora v lecčems souviset s vodou.

Reklama

  • Konečně vyšel první oficiální teaser druhého filmového Avatara.
  • Hra Frontiers of Pandora by měla vyjít letos. Doprovodí film?

První Avatar v roce 2009 doslova uchvátil filmový svět pokrokovými efekty, nádherným světem a dodnes nepřekonaným využitím technologií 3D. Snímek také dosáhl neuvěřitelného finančního úspěchu a se započtením inflace jde o druhý nejvýdělečnější film všech dob (po Gone With the Wind). Z hlediska čistých financí nehledě na inflaci jej v roce 2019 na čas překonalo vyvrcholení ságy Avengers (Endgmae), Avatar byl ale loni znovu uveden do kin v Číně a své prvenství si vzal zpět.

Po úspěchu prvního filmu byly potvrzeny hned čtyři pokračování. První z nich mělo mít premiéru už loni v prosinci, kvůli Covidu byla ale tvorba posunuta. Dvojky s podtitulem The Way of Water se tak dočkáme až letos v prosinci. Pentalogie by měla být uzavřena těsně před vánoci v roce 2028. Druhý a třetí díl vznikají souběžně.

První diváci si mohli trailer The Way of Water vychutnat exkluzivně před promítáním nejnovějšího snímku z univerza Marvelu, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Včera byl pak zveřejněn na internetu.

První záběry především ukazují, jak bude návrat do světa Avatar vypadat. Film opět ukáže fantaskní faunu a floru Pandory i konflikt mezi lidstvem, rasou Na’vi a ostatními, kteří stojí někde mezi nimi.

Současně s filmem vzniká i herní zpracování příběhů. Avatar: Frontiers of Pandora, bylo představeno během konference Ubisoftu na loňské E3. Za projektem stojí studio Massive (The Division) a nejde o přímou adaptaci filmů. Hra má ukázat dění na západní frontě, kde Na’vi bojují s lidskou invazí. Datum vydání známo není, mělo by ale stihnout letošní rok. Teoreticky by tak hra mohla doprovodit druhý film.

V roce 2009 už Ubisoft vydal James Cameron's Avatar: The Game, která fungovala jako prequel filmu a také využívala možností 3D zobrazení. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama