VR hry pro Scorpio na Xboxu One nespustíte
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka VR hry pro Scorpio na Xboxu One nespustíte

VR hry pro Scorpio na Xboxu One nespustíte

David Rozsíval

David Rozsíval

18. 8. 2016 13:10 4
Reklama

Project Scorpio se přece jenom dočká exkluzivních titulů. Když Phil Spencer představoval budoucnost Xboxu - tajemný Project Scorpio, uklidňoval hráče, že každá hra, která na nové konzoli vyjde, bude zároveň běžet i na současném modelu Xbox One. Aaron Greenberg, marketingový šéf Xboxu, však v rozhovoru pro Endgadget prozradil, že to není tak úplně pravda. Některé tituly ze Scorpia na Xboxu One nespustíte - půjde o hry pro VR.

"S možnostmi, které nám Scorpio nabízí, dokážeme přinést vysoce kvalitní VR zážitky," uvádí Greenberg a dodává, že o VR neuvažují jako o klasickém konzolovém hraní, ale jako o svébytném ekosystému. Proto prý nadále platí slova o tom, že na Scorpiu si zahrajete totéž jako na starších strojích. VR zážitky však Greenberg řadí do zcela jiných vod než klasické hry.

Je na místě připomenout, že doposud neznáme partnera, který pro Project Scorpio VR zajistí. Phil Spencer se už v červnu vyjádřil pro Wired, že v tuto chvíli se v Microsoftu na first-party VR headsetu nepracuje. Nejpravděpodobněji se zatím jeví spolupráce se společností Oculus VR, která na základě partnerství s Microsoftem přibalovala ke svému headsetu xboxové ovladače. Na druhou stranu, VR inkarnaci Minecraftu představoval na letošní E3 Microsoft na Gear VR.

Greenberg v rozhovoru dále pronesl, že "VR zážitky budou tou skutečnou novinkou, kterou přineseme na Project Scorpio." Phil Spencer se pak v minulosti vyjadřoval, že současná generace konzolí na pohodlné hraní ve virtuální realitě nedisponuje dostatečným výkonem. Nabízí se tak otázka, jestli vyjádření obou vysoce postavených manažerů nenaznačují, že se hráči na Xbox One virtuální reality nakonec vůbec nedočkají. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama