Videoherní adaptace deskovky Gloomhaven opustí Early Access na sklonku října
i Zdroj: Asmodee
Novinka Videoherní adaptace deskovky Gloomhaven opustí Early Access na sklonku října

Videoherní adaptace deskovky Gloomhaven opustí Early Access na sklonku října

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 9. 2021 10:25

Megalomanské stolní RPG Gloomhaven, jež vzalo svět deskovek útokem v roce 2017, se ještě před letošním nástupem neméně ambiciózního následovatele Frosthaven dočká vydání plné verze. Po více než dvou letech od počátku kampaně tak digitální dungeon-crawler opustí režim předběžného přístupu.

Reklama

  • Deskovka Gloomhaven vystoupí z Early Access 20. října
  • Kromě Steamu plnou verzi najdeme i na GOG

Po dvanácti rozsáhlých updatech a bezpočtu menších aktualizací přinese tým ze studia Flaming Fowl plnou verzi Gloomhaven na Steam a GOG už 20. října. Vývojáři připomínají, že se nejedná o přesnou repliku stolního dobrodružství, ačkoli ujišťují, že hráči znalí předlohy najdou rozdíly v méně podstatných věcech. Design, hratelnost i příběh, tvořící s procházením kobek páteř celého titulu, jsou tak stále velice věrné. Což autoři podtrhují i tím, že každý zásah do původního konceptu diskutovali s tvůrcem deskového předobrazu Isaacem Childresem.

Vydání verze 1.0 pochopitelně ale neznačí definitivní konec cesty. Tvůrci chtějí nad rámec 250+ misí rozdělených do kooperativní kampaně a ostatních režimů přinést v následné podpoře i pravidelné aktualizace a při dostatku času a prostředků i DLC. Hra bude zpočátku vydána v anglickém, francouzském, německém a španělském jazyce, byť není vyloučeno, že se balíček jazyků dále rozroste. Ve věci přenositelnosti uložených pozic je pak předesíláno, že zatímco režim Guildmaster tuto možnost nabídne, u kampaně to zatím není jisté.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama