Video vysvětluje úpravy, které přinese Mass Effect: Legendary Edition
i Zdroj: BioWare / Electronic Arts
Mass Effect: Legendary Edition Novinka Video vysvětluje úpravy, které přinese Mass Effect: Legendary Edition

Video vysvětluje úpravy, které přinese Mass Effect: Legendary Edition

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 4. 2021 10:18

V polovině května se objeví Mass Effect: Legendary Edition, s níž si mohou pamětníci připomenout dobrodružství z prvních tří dílů. Zároveň jde samozřejmě o skvělou šanci, jak si doplnit vzdělání, vylepšená trilogie totiž hodlá oslovit i nové hráče. V čem se liší od původních dílů?

Reklama

  • Video naznačuje úpravy, které přinese Legendary Edition
  • Vývojáři se zaměřili na soubojový systém, hráči mohou sáhnout po libovolné zbrani
  • Vylepšen byl jízdní model vozítka M-35 Mako
  • Připraven je propracovanější editor postav

Na otázku odpovídá video magazínu IGN. Redaktoři doslali možnost vyzkoušet si vybrané pasáže, které následně srovnali s originálem. Sluší se připomenout, že nepůjde o čistý remaster vizuální stránky, autoři se totiž rozhodli i pro výraznější úpravy, aby byly hry o něco přístupnější.

Nejvíce práce měli logicky s prvním dílem. Co se palebného arzenálu týče, postavy již nejsou omezeny na konkrétní sadu zbraní, nyní si mohou vybírat dle libosti. Zbraně však stále využívají cooldown systém, tím se jednička liší od dalších dílů. Střelba by zároveň měla být mnohem přesnější. Detailů je však mnohem více, Shepard kupříkladu bude mít možnost utéct z boje, vyřešen byl také problém s nepřátelskými jednotkami, které ignorovaly zásahy přímo na komoru.

Úpravou nicméně prošly i konkrétní pasáže, v ukázce je naznačen souboj s bossem na Noverii. Nově bude jasné, jakým směrem se potvora pohybuje, hráči se tedy mohou lépe připravit na její útoky. Nechvalně proslulé vozítko M-35 Mako navíc prošlo zásadní technickou úpravou, která výrazně zlepšuje jeho jízdní vlastnosti.

Ukázka se věnuje i dalším drobnostem, například editoru postav. I on se dočkal výrazného vylepšení. Samozřejmostí jsou pak výrazně kratší nahrávací časy, což demonstruje jízda výtahem. Mass Effect: Legendary Edition vyjde 14. května na konzolích Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a také na PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama