Ve Wrath of The Lich King Classic se nakonec objeví quest tracker, autoři ustupují hráčům
i Zdroj: Blizzard
World of Warcraft Novinka Ve Wrath of The Lich King Classic se nakonec objeví quest tracker, autoři ustupují hráčům

Ve Wrath of The Lich King Classic se nakonec objeví quest tracker, autoři ustupují hráčům

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 6. 2022 10:49

Studio Blizzard změnilo názor a nakonec do nostalgické verze World of Warcraft: Wrath of The Lich King přidá i funkci automatického sledování cílů úkolů, tedy quest trackeru. Ten do hry původně přibyl až s jednou z posledních aktualizací expanze, a vývojáři ho hodlali, společně s dungeon finderem, úplně vynechat.

Reklama

  • Blizzard mění názor a do Wrath of the Lich King Classic někdy v budoucnu přidá quest tracker
  • Původně chtěl udržet zážitek ze hry maximálně autentický tomu, jak vypadal při spuštění původního datadisku

Původním plánem bylo maximálně zachovat zážitek z levelování postav takový, jaký byl v na konci roku 2008. Ve WoTLK Classic se tedy neměl objevit quest tracker, který od aktualizace 3.3.0 přehledně zobrazoval cíle jednotlivých úkolů na mapě. Do té doby tento úkol zastávaly fanoušky vytvářené addony. Stejně tak byl vyškrtnut Dungeon Finder, tedy nástroj, skrze který lze dodnes pohodlně vyhledávat a vytvářet party pro výpravy do dungeonů a dalších instancí. Bez něj bylo nutné skupinu shromáždit přímo na místě před vstupem do dungeonu, případně využít Meeting Stone nebo warlockův Ritual of Summoning.

Finder zřejmě skutečně neuvidíme, autoři ale dle svých slov změnili názor, a na oficiálním fóru potvrdili, že do hry někdy později přidají i správce questů. Zatím není jasné kdy, teoreticky tak můžou simulovat vývoj původního datadisku a funkci přidat někdy ke konci jeho životního cyklu.

Změny jsou pravděpodobně způsobeny prostě tím, že si hráči tuto funkci žádají, a bez ní se vrací ke zmíněným addonům.

V současnosti probíhá betaverze World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic. Právě včera byl konečně limit úrovně zvýšen na 80 a otevřela se spousta klíčových možností. Konkrétní datum vydání plné verze zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama