Ve Vivat Slovakia se podíváte do otevřené, devadesátkové Bratislavy plné korupce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve Vivat Slovakia se podíváte do otevřené, devadesátkové Bratislavy plné korupce

Ve Vivat Slovakia se podíváte do otevřené, devadesátkové Bratislavy plné korupce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 11. 2021 11:18

Slovenské studio Vivat představilo nový projekt, se kterým se opět podívá do své domoviny. Po zajímavém experimentu Vivat Sloboda přichází s mnohem ambicióznějším Vivat Slovakia, městskou akcí zasazenou do velmi divokých devadesátých let ve slovenské metropoli Bratislava. Autoři si berou na paškál citlivé téma korupce a zločineckých organizací a jejich prorůstání do politiky.

Reklama

  • Slovenský projekt Vivat Slovakia přinese otevřenou Bratislavu devadesátých let
  • Autoři ze studia Vivat se inspirovali divokými příběhy korupce organizovaného zločinu a vrcholné politiky
  • Hra slibuje autentické prostředí i profesionální dabing

„Ulice ovládají mafiánské gangy, které se svou silou netají ani za bílého dne. Výpalné, výbuchy aut nebo jiné vyrovnávání účtů je na denním pořádku. Praktiky podsvětí si osvojily i některé vládní špičky, které využívají mafii na tu nejšpinavější práci. Rozdíl mezi tajnou službou a organizovaným zločinem se stírá. Subjekty, které by měly stát na úplně opačných pólech spektra najednou tahají za jeden konec z mocenských i ekonomických důvodů. Za ten kratší konec najednou tahá jen obyčejný občan,“ představují dramatické příběhové pozadí hry tvůrci.

Hráč se zhostí role tajného policisty Internej Slovenskej informačné služby (ISIS). Mírně stereotypně půjde o “holohlavého třicátníka”, zajímavé je ale především krytí v podobě práce taxikáře. Kdo by si v této souvislosti nevzpomněl na českou Mafii?

První teaser láká na autentické prostředí, kvalitní dabing (včetně jmen jako Marián Labuda nebo Rasťa Piško), ježdění v dobových vozidlech fiktivních značek i inspiraci skutečnými událostmi. Nejen slovenské, ale i české (a další z postsovětských republik) hráče bude jistě lákat důvěrně známé prostředí betonové džungle s obrovskými paneláky. Ve hře se projedeme i po ikonickém mostě Slovenského národního povstání.

Konkrétnější informace včetně předpokládaného data vydání zatím nemáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama