Ve světě virtuálního fotbalu se dějí věci. FIFA 23 byla omylem přístupná v předstihu, UFL naopak odloženo
i Zdroj: EA Sports
FIFA 23 Novinka Ve světě virtuálního fotbalu se dějí věci. FIFA 23 byla omylem přístupná v předstihu, UFL naopak odloženo

Ve světě virtuálního fotbalu se dějí věci. FIFA 23 byla omylem přístupná v předstihu, UFL naopak odloženo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 8. 2022 18:54

Fanoušci videoherních fotbalů se pomalu chystají na konec září, kdy do obýváků vtrhne Mbappé a spol. v novém ročníku FIFA. Společnosti EA se ale po špatném nacenění hry v Indii povedla další lehce neuvěřitelná minela. Hra totiž byla na konzolích Xbox chvíli normálně spustitelná. Hráči se tak dostali k podrobným informacím včetně obsahu, který zatím ani nebyl oficiálně zveřejněn ve skutečném světě. Připravovaná konkurence v podobě UFL byla mezitím odložena na příští rok.

Reklama
Reklama

  • Hráči se kvůli chybě dostali dříve k FIFA 23
  • Zveřejnili tak zatím tajné dresy nebo atributy hráčů
  • Rodící se konkurence UFC byla odložena na příští rok

Někteří účastníci nedávného betatestu FIFA 23 údajně dostali možnost hru aktualizovat, předstáhnout ultimátní edici a spustit jí. Hráči tak dostali možnost volně prozkoumávat obsah hry a dokonce se pustit i do režimu Ultimate Team. Na internet se tak dostaly nejen zatím neoznámené ratingy hvězdných hráčů, ale i designy dresů některých týmů, které je zatím ani neodhalily ve skutečném světě. Konkrétně jde například o třetí varianty uniforem Liverpoolu a Burnley, které se šíří po Twitteru. Na skutečnost v Čechách upozornil magazín Vortex.

Unikl tak i kompletní soundtrack, licencované skladby můžete prozkoumávat třeba tady.

Z hlediska ratingů opět tvůrci dokazují, že jsou v udělování hodnocení asi nejkonzervativnější ze všech sportovních sérií. Nejlepší hráči světa tentokrát dosáhli jen úrovně 91. Elitní pětici tvoří veteráni Messi, Benzema a Lewandowski, geniální záložník De Bruyne a hvězda obalu Mbappé. Na rating 90 pak dosáhla čerstvá hvězdná posila Bayernu Mané, liverpoolské hvězdy Salah a van Dijk, brankářská elita Neuer s Courtoisem a legendární Cristiano Ronaldo. Ve stovce nejlépe hodnocených hráčů nechybí ani slovenský obránce Milan Škriniar. Český útočník Patrik Schick v barvách Bayeru Leverkussen si vysloužil hodnocení 85. V dresu West Hamu bude Tomáše Součka pohánět rating 81, Vladimíra Coufala pak o bod méně.

 Je nicméně možné, že se ještě hodnocení budou do vydání měnit. FIFA 23 oficiálně přijde 30. září na všechny aktuální platformy.

Letos se navíc zatím nemusí zajímat o konkurenci v podobě UFL. Ambiciózní projekt kosmopolitního týmu Strikerz Inc totiž nestíhá plánované vydání. CEO firmy Eugene Nashilov ve videu oznámil, že byla hra odložena na příští rok. Studio chce dodatečný čas využít pro dotažení technologií, i když je v současnosti dokončena zhruba na 80 %. Konkrétního data vydání bychom se měli dočkat během prosince. Od zítřka navíc autoři začnou vydávat informativní videa zaměřená na jednotlivé aspekty hry, první z nich představí virtuální stadiony.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama