Valve údajně pracuje na handheldu, který se podobá konzoli Nintendo Switch. K představení by mohlo dojít koncem roku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve údajně pracuje na handheldu, který se podobá konzoli Nintendo Switch. K představení by mohlo dojít koncem roku

Valve údajně pracuje na handheldu, který se podobá konzoli Nintendo Switch. K představení by mohlo dojít koncem roku

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 5. 2021 04:34 1

Nintedo se nesnaží přímo konkurovat velkým konzolím, se svým hybridním Switchem jde svou vlastní cestou, což se společnosti vyplácí. Brzy by se ale na smetišti mohl objevit nový kohout, který zřejmě významně zamíchá kartami.

Reklama

  • Zakladatel SteamDB objevil náznaky na konzoli SteamPal
  • Skutečnost potvrdil sever Ars Technica
  • Handheld údajně nabídne dotykovou klávesnici, touchpad a další typické ovládací prvky
  • K představení by mohlo dojít koncem letošního roku

Pavel Djundik, zakladatel SteamDB, se totiž na Twitteru pochlubil, že v posledním updatu pro Steam klienta objevil podezřelé soubory odkazující na zařízení Neptune s označením SteamPal. Data také poukazují na jakési SteamPal Games a několik možností jak ovládat menu. S dalšími detaily se Djudik dovtípil, že patrně půjde o nový handheld.

A zřejmě se trefil, protože se vzápětí ozval server Ars Technica, který k chystanému handheldu nabídl další detaily. SteamPal, což údajně není finální označení, je v podstatě kompaktní počítač opatřeny ovládacími prvky typického gamepadu a dotykovou obrazovkou. Jinými slovy jde zkrátka o variaci na Nintendo Switch. Zařízení podle všeho využívá operační systém postavený na Linuxu, který umožní spouštět hry ze Steamu.

Dle Ars Technica bude konzoli pohánět čip od Intelu nebo AMD. Zatím není jasné, zda se objeví několik variant handheldu, zdá se ale, že již byl spatřen prototyp, který je v porovnání se Switchem poměrně široký. Podle všeho není na místě očekávat QWERTY klávesnici, ovládacích prvků by však mělo být dostatek, chybět nebudou analogové páčky a touchpad o velikosti palce, který doplní dotykovou obrazovku. Handheld údajně bude možné připojit k jiným zařízením přes USB, o existenci dokovací stanice se však zatím nic neví.

Informace se shodou okolností objevily krátce poté, co Gabe Newell během návštěvy univerzity na Novém Zélandu odpovídal na otázku, zda se Valve více propojí se světem konzolí. V odpovědi naznačil, že se k tomuto tématu více dozvíme koncem letošního roku, přičemž by mělo jít o velké překvapení. Tato slova přesně sedí na zmíněný handheld. Ars Technica ostatně dodává, že by na představení konzole skutečně mohlo dojít ještě letos.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama