Valve oznámilo Counter-Strike 2. Plná verze dorazí v létě, půjde o bezplatný upgrade CS:GO
i Zdroj: Valve
Novinka Valve oznámilo Counter-Strike 2. Plná verze dorazí v létě, půjde o bezplatný upgrade CS:GO

Valve oznámilo Counter-Strike 2. Plná verze dorazí v létě, půjde o bezplatný upgrade CS:GO

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 3. 2023 01:00

V posledních týdnech se objevilo hned několik stop, které vedly k dalšímu dílu jedné z nejoblíbenějších kompetitivních stříleček všech dob. Valve se nyní rozhodlo, že je na čase vyložit karty, takže tu máme oficiální oznámení.

Reklama
Reklama

  • Counter-Strike 2 vyjde někdy během léta
  • Valve nyní plánuje testování s pomocí vybraných hráčů
  • V prvních ukázkách jsou vidět nové prvky

Ano, je to tak, opravdu došlo k odhalení Counter-Strike 2, který dorazí jako bezplatný upgrade pro Counter-Strike: Global Offensive. “Jde o největší technologický skok v historii populární série, který zajistí další roky novinek a aktualizací.” hlásí oficiální stránky. Nadšení fanoušci si ještě pár měsíců budou muset počkat, dvojka totiž oficiálně vyjde během léta. Do hry se však už nyní dostanou vybraní hráči CS:GO v limitovaném testu, který by měl pomoci odladit konkrétní herní prvky před ostrým startem. Do testu se však nelze přihlásit, pomocníky si autoři vyberou sami.

K dispozici jsou první videa upozorňující na důležité změny. Před oznámením se hodně mluvilo o tickratu. Ten už by neměl nijak ovlivňovat pohyb, střelbu a další aspekty hry. “Srdcem hry Counter-Strike 2 je systém obnovování informací nezávislý na počtu tiků za sekundu. Zatímco dříve servery získávaly informace o herním světě pouze v určitých časových intervalech (kterým se říká „tiky“ nebo „ticks“), díky nové architektuře se o zahájení každého pohybu, výstřelu každé kulky a hození každého granátu dozvídají okamžitě.”

Další ukázka se věnuje dýmovnicím. Ty budou nově vytvářet dynamické volumetrické objekty reagující na dění v okolí, třeba na střelbu, světlo nebo výbuchy. Dým zároveň realisticky vyplňuje okolní prostory.

Těšit se můžete také na přepracované mapy, vylepšené vizuální efekty a rozhraní. Vývojáři zapracovali také na zvucích, aby hráči mohli dobře rozeznat, co se kolem nich děje.

Dobrá zpráva je, že během upgradu nepřijdete o žádné skiny, které jste nasbírali v CS:GO. Vývojáři navíc slibují, že v enginu Source 2 budou vypadat mnohem lépe.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama