Valve dnes spustí prodej svého VR Index
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve dnes spustí prodej svého VR Index

Valve dnes spustí prodej svého VR Index

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 5. 2019 10:28
Reklama

Tak jsme se konečně dočkali. Valve včera oficiálně odhalilo své vlastní VR Index. Dle dostupných informací je plně kompatibilní jak se všemi VR tituly na Steamu, tak s HTC Vive, jelikož právě Vive vznikal ve spolupráci s Valve. Celý set vyjde na necelých 28 tisíc korun.

Čím se ale Index liší od konkurence? Dle Valve dělá Index výjimečným zejména duální 1440x1600 RGB LCD displej, který by měl mít o 50% více pixelů než OLED konkurence. Zároveň se dočkáme nativních 120 Hz, u několika vybraných her i 144 Hz. Headset také obsahuje speciální reproduktory, díky čemuž by měl zvuk znít jako kdyby byl všude okolo vás.

Ovladače obsahují 87 senzorů, které snímají i intenzitu hodu či sílu sevření každého prstu zvlášť.  Stejně jako Vive Pro, i Index podporuje externí stanice, z nichž na běžnou místnost postačí dvě. Je možné ale dokoupit další pár, se kterým bude Index snímat prostor o 10x10 metrech.

Jak jsme již zmínili, Valve dříve spolupracovalo s HTC na designu Vive, proto je možné příslušenství k Indexu dokoupit i zvlášť a používat ho s VR headsetem od HTC. Valve Index Headset samotný stojí 14 tisíc korun, ovladače 8 tisíc korun a jedna stanice 4 tisíce korun. Předprodej začíná již dnes a Valve začne objednávky odesílat 28. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama