Valve dělá na neoznámené hře. Registrovalo si ochrannou známku Neon Prime
i Zdroj: Valve
Novinka Valve dělá na neoznámené hře. Registrovalo si ochrannou známku Neon Prime

Valve dělá na neoznámené hře. Registrovalo si ochrannou známku Neon Prime

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 10. 2022 10:50

Společnost Valve i po úspěchu Half-Life: Alyx nadále pokračuje ve vývoji hor. Po přesměrování pozornosti k vydání Steam Decku, jenž má na kontě už více než milion vyexpedovaných kusů, dochází na objev IP Neon Prime – nové ochranné známky počítačové či konzolové hry, kterou si Valve nedávno registrovalo u Patentového úřadu Spojených států.

Reklama
Reklama

  • Valve si registrovalo ochrannou známku Neon Prime
  • Podle zápisu u patentového úřadu jde o videohru

Úřad pro patenty a ochranné známky uvádí Neon Prime pouze v souvislostech, které potvrzují rámec chystaného projektu, nikoli jeho zaměření. Sekce „Zboží a služby“, kterou jako první prozkoumali zvídaví uživatelé Redditu, vyjevuje pouze to, že Neon Prime zastupuje produkt z kategorie: „softwaru počítačových her, softwaru elektronických her, softwaru videoher, programů počítačových her ke stažení přes internet“. Už z tohoto popisu je nicméně poměrně zřejmé, že se jedná o videohru, a ne jiný typ digitálního produktu, který může mít Valve na starosti ve svých týmech.

Někteří z diskutujících spekulovali o tom, že by použité jméno mohlo mít spojení s budoucností značek, jako je Counter Strike nebo Half-Life. Na druhou nešlo o jedinou možnost, která zde zazněla. Uživatel diskuzního fóra Resetera, který se veřejně prezentuje jako bývalý zaměstnanec Valve, nadhodil např. i to, že by se mohlo jednat o hru ve stylu FTL: Faster Than Light, na které Valve mělo dělat v době jeho pracovního poměru.

Samozřejmě, ať už je výsledkem těchto debat cokoliv, až čas skutečně ukáže, která strana měla pravdu. Generální ředitel Valve Gabe Newell koneckonců už vloni otevřeně prohlásil, že firma dělá na více hrách současně, takže je spíše otázkou vyčkávání, kdy dostaneme svou odpověď.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama