Valorant chce banovat pomocí TPM, nových povinných čipů pro Windows 11
i Zdroj: Hrej.cz
Valorant Novinka Valorant chce banovat pomocí TPM, nových povinných čipů pro Windows 11

Valorant chce banovat pomocí TPM, nových povinných čipů pro Windows 11

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 9. 2021 14:02 2

Valorant přinesl při svém vydání hned několik novinek, na které nebyli hráči od konkurence zvyklí. Nemusíme se nutně bavit o hratelnosti – Riot Games přislíbilo 128 tickové servery, které mají zajistit přesnější zásahy. Další novinkou byl značně agresivní anti-cheat, který zasahoval až do kernel systému a pro hraní Valorantu se musel zapnout přímo s počítačem. I když je pravdou že se Riotu celkem daří cheatery odhánět, vždy se najde cesta jak obejít buď anti-cheat ochranu, nebo samotný banu.

Reklama

  • Valorant chce prosadit banování cheaterů skrze TPM
  • Jde o nové čipy, které bude vyžadovat Windows 11


Všemu by ale mohl pomoct příchod Windows 11. Nový operační systém Microsoftu totiž kromě několika novinek přinese také povinnost TPM čipů. Ty mají zjednodušeně za úkol chránit vaše data a autorizovat váš počítač. Unikátnost těchto čipů je ale něco, co by mohlo v budoucnu pomoct v boji proti cheaterům. 


Zatčen výrobce cheatů, vydělal si 16 mld.
i Zdroj: Hrej.cz

Zatčen výrobce cheatů, vydělal si 16 mld.

Cheatování je téma spojené s hraním her prakticky od té doby, co pronikly mezi větší sortu lidí. Mít nad hrou obrovskou…

30. 3. 2021 12:05
1
Ubisoft a Bungie žalují výrobce cheatů pro Destiny a Rainbow Six Siege
i Zdroj: Hrej.cz

Ubisoft a Bungie žalují výrobce cheatů pro Destiny a Rainbow Six Siege

Společnosti Ubisoft a Bungie vytáhly do dalšího boje s výrobci podvodného softwaru. Podaly žalobu na organizaci Ring-1,…

2. 8. 2021 17:38

Už dnes sice anti-cheat programy banují hardware skrze jeho unikátní označení, schopní hackeři ale dokážou i toto opatření obejít – bohužel se v současné době stále jedná o nejsilnější typ banu a vývojáři nemají po ruce ještě tvrdší nástroj. To by se ale s TPM čipy mělo změnit. Dle PCGameru by odstranění tohoto banu mělo být mnohem náročnější, což si studio uvědomuje a začalo silně lobovat za prosazení požadavku TPM při používání Windows 11. 

Samozřejmě je zde několik problémů. Windows 10 bude podporovaný až do roku 2025 a i když oficiálně W10 TPM taktéž požaduje, jeho absenci nijak nekontroluje a netrestá. Pokud se do budoucna podaří tuto změnu prosadit, mohli bychom ve hrách potkávat méně nepoctivých hráčů, respektive budou penalizace za podvádění efektivnější a tvrdší.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama