Valheim mění systém jídla a vaření. Pokrmy rozdělí do skupin podle výživnost
i Zdroj: Hrej.cz
Valheim Novinka Valheim mění systém jídla a vaření. Pokrmy rozdělí do skupin podle výživnost

Valheim mění systém jídla a vaření. Pokrmy rozdělí do skupin podle výživnost

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 8. 2021 15:31

Sandboxový survival Valheim, který na začátku letošního roku vzal útokem žebříčky nejpopulárnějších her na Steamu, zažívá postupnou evoluci. S připravovanou velkou aktualizací Hearth and Home autoři představují nový, přepracovaný systém jídla a jejich efektů. Původní primitivní koncept pokrmů doplňujících všechny statistiky je rozpracován pro větší rozmanitost a autoři chtějí donutit hráče nad jídlem více přemýšlet.

Reklama

  • Aktualizace Valheimu přinese přepracované jídlo
  • Nově pokrmy posilují výdrž, životy nebo oboje vyváženě
  • Přibydou nové pokrmy, efekty budou kratší, ale méně lineární a přinesou menší výhody

Dosud platilo, že každý pokrm doplnil určité množství bodů života a výdrže. Nově ale budou jednotlivé pokrmy rozděleny do tří tříd - jedna bude připomínat původní systém, další jídla ale budou přinášet hodně života, nebo hodně výdrže. Teoreticky by tak hráč měl před náročnou bitvou pořádně posílit vydatným jídlem, které mu doplní všechny statistiky, při stavění úkrytu se ale stačí občerstvovat něčím lehčím, něčím, co doplní zásoby výdrže.

“Třídu” jídla indikuje nově zbarvený symbol vidličky. Červená barva náleží léčivým pokrmům, žlutá těm určeným pro doplnění výdrže a bílá značí vyváženou svačinku. Přepracováno bylo také časování efektů. Dříve vliv buffu klesal lineárně, nyní bude fungovat kratší dobu, ale zeslabovat začne až na úplném konci intervalu.

S tím souvisí i změny v balancování. Například Blood Pudding, původně nejsilnější léčivý předmět ve hře, bude doplňovat výrazně méně života a na oplátku výrazně více bodů výdrže. Kromě toho do hry přibyde řada nových jídel, mluví se například o “zmrzlině” z očních bulv, smoothies nebo vlčím mase. Virtuální vikingové se můžou těšit na hotový gastronomický sen.

Aktualizace by měla vyjít v blízké době. Přesné datum zatím autoři ze studia Iron Gate nespecifikovali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama