Valheim dostal datum vydání pro konzole Microsoftu. Na Xboxu i jeho Game Passu se objeví už příští měsíc. Ostatní platformy mají zatím smůlu
i Zdroj: Iron Gate
Valheim Novinka Valheim dostal datum vydání pro konzole Microsoftu. Na Xboxu i jeho Game Passu se objeví už příští měsíc. Ostatní platformy mají zatím smůlu

Valheim dostal datum vydání pro konzole Microsoftu. Na Xboxu i jeho Game Passu se objeví už příští měsíc. Ostatní platformy mají zatím smůlu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 2. 2023 08:05

Trvalo to sice asi déle, než se dalo vzhledem k úspěchu hry čekat, ale vikinský survival Valheim má konečně datum vydání pro konzole Xbox Series i Xbox One. Vývojáři z Iron Gate Studios po oznámení z loňského roku nově potvrdili, že hra do ekosystému Microsoftu zamíří již příští měsíc. Dočkáme se 14. března, přičemž až tento čas nadejde, bude titul k dispozici i formou konzolové verze Game Passu.

Reklama

  • Xbox verze survivalu Valheim vyjde po předchozím oznámení 14. března
  • V tentýž den zamíří nová verze už i do konzolové verze Game Passu

Oznámení přišlo v rámci akce IGN Fan Fest 2023, která tak navázala na zprávy z loňské konference Microsoftu. Během té bylo předběžně oznámeno, že Valheim dorazí vedle Steamu i na Microsoft Store na podzim 2022 (a to včetně PC Game Passu, kde je k nalezení i nyní) a začátkem dalšího roku i na konzole Xbox. 

Tyto verze vyvinuté externími studii Piktiv a Fishlabs slibovaly hraní s PC pomocí crossplaye, což se potvrzuje i nyní s ukázkou z konzole Xbox Series X. Společně s ní vidíme i to, že hra na konzoli vypadá srovnatelně s PC a také to, že je zatím (asi) konzolovou exkluzivitou pro Xbox, neboť není oznámena pro Switch nebo PlayStation.

Sám Valheim je přitom poměrně fenomén, takže je překvapivé, že další platformy navštěvuje až takhle dlouho. Titul vzal PC útokem už v únoru 2021, kdy se ho v předběžném přístupu v první měsíc prodalo přes 4 miliony kusů a do července téhož roku dosáhl téměř 7 milionů. Navzdory tomu však přidání obsahu trvalo nezvykle dlouho. Teprve v listopadu minulého roku přinesli autoři na svět první dodatek Mistlands, který přinesl nový biom, přičemž návazné Ashlands, které slibuje i sopky, je stále ve fázi předprodukce.

Do vydání verze 1.0 je tomu pak podobně. Tvůrci doteď neprozradili, kdy přesně má Valheim early access opustit, neboť jen konstatovali, že se chtějí výhradně soustředit na jádro samotné hry. To je ostatně i důvodem, proč všechny verze vyvíjí jiná, externí studia. Pokud se dočkáme dalších verzí, která zacílí i na jiné rodiny konzolí, nejspíše se tato situace bude opakovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama