V The Sims 4 budou konečně plnohodnotní kojenci. Přibývají také zdravotní pomůcky. Autoři se dotkli i pátého dílu
i Zdroj: EA / Maxis
The Sims 4 Novinka V The Sims 4 budou konečně plnohodnotní kojenci. Přibývají také zdravotní pomůcky. Autoři se dotkli i pátého dílu

V The Sims 4 budou konečně plnohodnotní kojenci. Přibývají také zdravotní pomůcky. Autoři se dotkli i pátého dílu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 2. 2023 09:02

Včera proběhl obsáhlý stream Behind The Sims, ve kterém studio Maxis představilo chystané novinky pro celou sérii simulátorů života. Nejzajímavější novinkou je oficiální odhalení rozšíření životního cyklu v The Sims 4, který nově bude obsahovat také plně funkční novorozeňata, došlo ale i na menší novinky, chystaný pátý díl, nebo mobilní spin-offy.

Reklama
Reklama

  • Do The Sims se chystá spousta novinek
  • Od března ve čtvrtém dílu konečně uvidíme kojence jako plnohodnotnou část života
  • Do hry přibyly naslouchátka, glukometry a další detaily pro simíky po změně pohlaví
  • Project Rene je sice velmi daleko, ale probíhají playtesty. Hra určitě nebude jen multiplayerová

Pokračování bylo oznámeno před několika měsíci a nese projektový název Rene. Nedlouho poté došlo k úniku z prvních playtestů, které nyní autoři potvrdili. Připomněli ale, že šlo spíše o experimentální záležitost, ve které si mohli hráči vyzkoušet práci s nábytkem a designem interiéru. V rámci toho se mohli zapojit i do multiplayeru, respektive designovat prostředí společně. Tvůrci tak avizují, že sice vyzývají k společnému hraní, ale nebudou do něj fanoušky nutit, protože chápu, že jsou The Sims pro spoustu lidí útěkem do vlastního, intimního světa. Project Rene tedy rozhodně nebude MMO titulem. 

Zároveň bude hra plně kompatibilní mezi počítači a mobilními zařízeními, kde budete moct pokračovat ve svých rozehraných příbězích. Jak to bude fungovat se dozvíme v budoucnosti. Ta bude dlouhá, s vydáním údajně nemáme počítat ještě několik let.

Mezitím se Maxis intenzivně věnují i současnému The Sims 4. Tam již brzy uvidíme dlouho očekávané vylepšení života simíků. Ti sice od roku 2017 procházejí batolecím obdobím, ve dnech po narození ale stále fungují spíše jako kus (uřvaného) nábytku. Od 14. března bude konečně dostupná i životní fáze Kojenec se všemi svými specifiky. To odemkne spoustu nových interakcí a možností, jak ovlivňovat život domácnosti.

Současně s tím vyšla i nová, menší aktualizace hry. Ta se zaměřila na obsahové novinky, včetně celého balíčku doplňků pro různě indisponované nebo odlišné simy. Postavy můžou nově nosit naslouchátka, glukometry, nebo mít jizvy po operacích pro změnu pohlaví. S tím souvisí i přídavek binderů (stahováků). Hra tak umožňuje ještě lépe a realističtěji vytvářet transgender simíky.

V konzolové verzi vedle toho došlo k vylepšení stavebního režimu, který by se měl chovat logičtěji. Dále seznam obsahuje opravy chyb. Aktualizace by měla být dostupná od včerejška.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama