V Singapuru letos proběhne skutečná esportová olympiáda. Bude se soutěžit třeba v Just Dance 2023 nebo Gran Turismo 7
i Zdroj: Mezinárodní olympijský výbor
Novinka V Singapuru letos proběhne skutečná esportová olympiáda. Bude se soutěžit třeba v Just Dance 2023 nebo Gran Turismo 7

V Singapuru letos proběhne skutečná esportová olympiáda. Bude se soutěžit třeba v Just Dance 2023 nebo Gran Turismo 7

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 3. 2023 17:40

Mezinárodní olympijský výbor oznámil, že začínají kvalifikace pro chystané Olympics Esports Series 2023, tedy v zásadě skutečný olympijský turnaj pro elektronické sportovce. Ten proběhne v červnu v Singapuru a nabídne zatím devět oznámených discilpín v podobě konkrétních her.

Reklama

  • Mezinárodní olympijský výbor odstartoval kvalifikaci pro esportovou olympiádu
  • Nabídne celkem 9 her blízkých skutečným sportům

Faktem je, že konkrétní tituly jsou v podstatě protějšky skutečných sportů. Nenajdeme mezi nimi kompetitivní střílečky nebo MOBA, místo toho můžou hráči zápolit v Tic Tac Bow (lukostřelba), WBSC eBaseball: Power Pros (baseball), Chess.com (šachy), Zwift (cyklistika), Just Dance 2023 (tanec), Gran Turismo 7 (motorsport), Virtual Regatta (jachting), Virtual Taekwondo (taekwondo) a Tennis Clash (tenis).

Komise ale sama poukazuje na to, že jde o zatím první potvrzené sporty. Jejich seznam se tedy může dále rozrůstat. Je ale spíše nepravděpodobné, že se mezi ně zapojí další klasické populární multiplayerové hry. Výjimkou je třeba fotbalová FIFA, která by se do sbírky výše zmíněných titulů rozhodně hodila.

Kvalifikace probíhají do 15. května a vítáni jsou obyčejní hráči i progameři. Samotný Olympic Esports Week je pak naplánován na 22. až 25. června.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama