V říjnu opět vyjedeme na virtuální Dakar, nabídne poslední tři ročníky i elektrické Audi RS Q e-tron
i Zdroj: Saber Interactive
Dakar Desert Rally Novinka V říjnu opět vyjedeme na virtuální Dakar, nabídne poslední tři ročníky i elektrické Audi RS Q e-tron

V říjnu opět vyjedeme na virtuální Dakar, nabídne poslední tři ročníky i elektrické Audi RS Q e-tron

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 8. 2022 15:26

Po čtyřleté odmlce se vrací videoherní Dakar. Virtuální adaptace asi nejslavnějšího pouštního závodu světa se zhostilo studio Saber Interactive, respektive jeho portugalská pobočka v Portu. Nabídne uplynulé tři ročníky závodu s celou řadou automobilových disciplín, licencovanými vozy i dynamickým systémem ročních období a počasí.

Reklama
Reklama

  • 4. září vyjde Dakar Desert Rally
  • Nabídne tři ročníky Dakaru, licencované stáje, vozidla a jezdce i dynamické počasí

Autoři lákají na autentické zpracování fyziky závodních speciálů a adrenalin závodění v dunách i dalších biomech rozsáhlého vytrvalostního závodu. Na hráče podle tiskové zprávy čeká více než 30 rychlostních zkoušek z ročníků 2020, 2021 a 2022 společně s plně licencovaným pelotonem vozidel, stájí a jezdců. Součástí zážitku je samozřejmě i otevřený svět, i když popis zatím nemluví o tom, jak zpracuje klíčový aspekt dakarského závodění, tedy navigace v prostoru. 

Zatím víme jen to, že závodníkům život zkomplikuje dynamické počasí, střídání dne a noci i fungování čtyř ročních období. Vzhledem k tomu budou čelit nejen písku, ale také nebezpečnému bahnu nebo hlubokému sněhu a přívalovým dešťům. K dispozici bude jak singleplayerová kampaň, tak kompetetivní multiplayer až pro čtyři hráče.

Základní verze stojí 1149 korun, dražší Deluxe pak 1719 korun. V rámci ní dostanou zájemci Season pass s DAF Turbo-Twin (ve hře tedy nebudou chybět oblíbené kamiony) a Peugeot 405 Turbo 16, společně s dalšími pěti DLC vycházejícími v průběhu životního cyklu hry. Předobjednávky jakékoliv verze pak získají jako bonus elektrický speciál Audi RS Q e-tron, který letos jako první elektrický vůz ovládl Abu Dhabi Desert Challenge.

Dakar Desert Rally vychází 4. října na Epic Games Store, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama