V MMORPG BitCraft můžete výrazně ovlivnit podobu světa, autoři kladou důraz na kooperaci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V MMORPG BitCraft můžete výrazně ovlivnit podobu světa, autoři kladou důraz na kooperaci

V MMORPG BitCraft můžete výrazně ovlivnit podobu světa, autoři kladou důraz na kooperaci

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 9. 2021 11:42 1

Studio Clockwork Labs představilo svou prvotinu jménem BitCraft, s níž se bude snažit rozvířit vody v žánru MMORPG. Celý svět bude mít v rukou komunita hráčů, která svým konáním rozhodne o jeho podobě.

Reklama

  • Bylo představeno MMORPG BitCraft
  • Datum vydání zatím není známo, na podzim se chystá první testování

Vývojáři zdůrazňují, že si každý může dělat, co bude chtít. Hráč se může stát farmářem, lovcem, rybářem, dřevorubcem, stavitelem nebo se vydat na průzkumnou výpravu s cílem vypátrat tajemné technologie. Velkým lákadlem je možnost pustit se do výstavby měst, která se postupem času mohou rozrůst do velkých metropolí. A ta se mohou spojit do jednoho impéria.

Ke hře se vyjádřil Tyler Cloutier, spoluzakladatel studia sídlícího v San Franciscu. Naznačil, že se výstavba světa zčásti spoléhá na systém procedurálního generování, upřednostňuje kooperaci před souboji, autoři chtějí v hráčích probudit jejich kreativitu. Společník Alessandro Asoni dodal, že je nehodlají vodit za ručičku, sami si budou muset poradit a najít si ve světě BitCraftu své místo.

Pokud vás projekt zaujal, můžete se na oficiálních stránkách zaregistrovat do chystaného testování, které začne na podzim. BitCraft nejprve zamíří na PC, později by autoři chtěli hru dostat i na konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama