V Indii se s tím nemažou. Po PUBG Mobile zakázali i “cenzurovanou” verzi
i Zdroj: Krafton
Mobilní hraní PlayerUnknown‘s Battlegrounds Novinka V Indii se s tím nemažou. Po PUBG Mobile zakázali i “cenzurovanou” verzi

V Indii se s tím nemažou. Po PUBG Mobile zakázali i “cenzurovanou” verzi

Jakub Fišer

Jakub Fišer

29. 7. 2022 07:45

Vláda v Indii se rozhodla zakázat oblíbený mobilní battle royale PUBG Mobile, ale zároveň i další hry, které tento žánr, nebo samotnou hru, připomínají. Jaký má indická legislativa problém s battle royale hrami?

Reklama

  • Tvůrcům PUBG smazala indická vláda již druhou hru
  • Battlegrounds Mobile India bylo zakázáno v noci ze včerejška na dnešek
  • Zákaz je spojen s vraždou ženy jejím 17letým synem, kterému předtím zakázala hrát

Před dvěma lety, v roce 2020, došlo k okamžitému zákazu videoherního titulu PlayerUnknown's Battlegrounds – a to jak mobilní, tak PC a konzolové verze. Tamní vládní garnitura se k tomu rozhodla nejspíš po incidentu z Lakhnaú, kde 17letý chlapec zastřelil svou matku po tom, co mu zakázala hrát PUBG.

V každém případě, k zákazu došlo již ve zmíněném roce 2020. Tvůrci PUBG nejprve z indického trhu odešli, aby se tam ale zakrátko vrátili s upravenou verzí své hry jménem Battlegrounds Mobile India (BGMI). Smůla, ani s tímto počinem nepochodili. Včera twitterový účet @refsrc indického novináře Manishe Singha zmínil, že hra má být odstraněna z obchodů Google Play a Apple App Store. Dnes se tak již dle mnohých ohlasů z Indie stalo.

Apple v tuto chvíli nevydal žádné prohlášení, Google se pouze zmínil o tom, že odstranění aplikace z obchodu je na “přímý rozkaz indické vlády”. Kdo se ale vyjádřil, jsou vývojáři ze studia Krafton. “Zjišťujeme, jakým způsobem bylo BGMI z obchodů Google Play a App Store odstraněno, a jakmile získáme konkrétní informace, dáme vám vědět,” napsali.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama