V Expeditions: Rome se postavíte náporu Barbarů v čele družiny i obřích legií
i Zdroj: Hrej.cz
Expeditions: Rome Novinka V Expeditions: Rome se postavíte náporu Barbarů v čele družiny i obřích legií

V Expeditions: Rome se postavíte náporu Barbarů v čele družiny i obřích legií

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 9. 2021 10:55

Nejnovější příspěvek do dlouholeté RPG série Expeditions bylo oznámeno už na sklonku dubna. Vývojáři z Logic Artists po předchozím osahání španělského conquistadora a vikinského náčelníka přesedlávají do končin starověkého Říma za časů Julia Caesara. Osud starověkého impéria bude tak opět záviset nejen na absolutní vojenské síle vašeho velvyslance, ale i rozhodnutích a vybraném jazyku, kterým bude disponovat.

Reklama

  • Vývojáři Expeditions: Rome přibližují RPG stránku nejnovějšího dílu
  • Důraz bude kladen na malá i velká rozhodnutí, a to s ohledem na legie i naši postavu

Hráčem ovládaný šlechtic třímající v rukou vlastní osud po nečekané vraždě svého otce a ztrátě titulu Legata začne postup společenským žebříčkem v řecké povstalecké vesnici. Krok po kroku bude s dopomocí rostoucího zástupu spojenců získávat respekt i lásku místního obyvatelstva, přičemž finálním cílem jeho snažení bude dosáhnout neprávem upřeného statusu a následně jej i překonat.

Cesta po Evropě a severní Africe nás v trojici kampaní zanese od vlnami bičovaných břehů Řecka až po temné hvozdy Galie. Vývojáři udávají, že jde o vůbec největší díl série, velikostí dvojnásobně převyšující poslední hru. 

Už v rámci staršího videa jsme se dozvěděli, že hra bude klást důraz na důležitost RPG systémů, jako je hledání a výroba vybavení, činění obtížných rozhodnutí či využívání výhod hexagovanové struktury bojiště a vedení legií. Zda se tak s těmito nástroji proto nakonec vědomě upnete k rozdrcení nepřátel hrubou silou, nebo dáte přednost nekonfliktnímu způsobu diplomacie, bude pouze na vás. Sonda do závěrečných dní římské republiky dorazí na PC ještě tento rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama