V EA údajně kvůli tweetu o singleplayerových hrách nastal rozkol, řada zaměstnanců zuří, firma chtěla situaci zvrátit bizarním plánem
i Zdroj: BioWare / EA
Byznys Novinka V EA údajně kvůli tweetu o singleplayerových hrách nastal rozkol, řada zaměstnanců zuří, firma chtěla situaci zvrátit bizarním plánem

V EA údajně kvůli tweetu o singleplayerových hrách nastal rozkol, řada zaměstnanců zuří, firma chtěla situaci zvrátit bizarním plánem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 7. 2022 11:59

V pondělí jsme vás informovali o velmi kontroverzním Tweetu zveřejněném na oficiálním účtu společnosti Electronic Arts, a o jeho dopadu na veřejnou diskuzi. Začínají se ale objevovat informace o tom, jak to vypadalo “za oponou”, dle kterých vyvolala nevhodná poznámka pořádnou bouři v komunikaci samotné firmy.

Reklama

  • V EA je prý kvůli tweetu o singleplayerových hrách velmi dusno
  • Firma se snažila kauzu vyřešit bizarním plánem, který odmítli sami zaměstnanci
  • Vedení studií údajně zuří a řadu z nich tweet urazil
  • Stála za ním externí agentura

Připomeňme, že se v problematickém tweetu oficiální účet EA posmíval hráčům singleplayerových her, což popudilo jak obyčejné hráče, tak i některé významné osobnosti herního průmyslu, včetně klíčových jmen interních studií EA.

S novými informacemi přišla příloha ForTheWin magazínu USA Today. Té byly poskytnuty kopie interní komunikace ve firmě skrz platformu Slack, kde se okamžitě po zveřejnění začaly objevovat kritické připomínky zaměstnanců EA. Zprvu se podivovali nad množstvím negativních komentářů od hráčů, pak se v kanálu sociálních médií sdílely i příspěvky vlivných osobností herního průmyslu. Řada zaměstnanců z této skutečnosti byla velmi otrávená, vedení ale přišlo s ambiciózním plánem. Dílčí studia EA měla na tweet reagovat s vlastním, pozitivním pohledem na singleplayerové hry. Firma se dle anonymních svědectví ze všech sil snažila situaci překroutit ve svůj prospěch.

Správci sociálních sítí jednotlivých studií (mezi ty zaměřené na singleplayerové hry patří třeba Respawn, BioWare, Codemasters, Criterion nebi Maxis) se měli veřejně posmívat svému vydavateli a tím získat další publicitu a zpropagovat jednotlivé divize. V reakci na to ale členové týmu namítali, že by takový přístup mohl dále podpořit obrázek EA jako “nejhorší firmy pod sluncem”, kterou dokonce nemají rádi i její vlastní studia. Správci sítí navíc plán odmítli a nakonec z něj úplně sešlo. Zaměstnanci se pak shodli, že jediným rozumným východiskem je prostá omluva.

EA si na Twitteru dělala legraci ze singleplayerových her. Zkritizovali ji za to i její vlastní autoři
i Zdroj: Star Wars

EA si na Twitteru dělala legraci ze singleplayerových her. Zkritizovali ji za to i její vlastní autoři

Správce sociálních sítí Electronic Arts v pátek na oficiálním twitterovém účtu zveřejnil velmi nekorektní vtip na účet…

4. 7. 2022 10:33

Magazín FTW také nabízí odpověď na otázku, kdo vlastně s tak špatným nápadem na příspěvek přišel. Dle dostupných informací se totiž o Twitter EA vůbec nestará interní tým pro sociální sítě. Společnost platí externí firmu se zaměstnanci, kteří se prý vůbec nezajímají o hry nebo herní průmysl. Autor tweetu tak s nejvyšší pravděpodobností netušil, jaký vztah mají hráči k singleplayerovým nebo multiplayerovým hrám, a jakou reputaci má v této souvislosti EA.

Zdroje zároveň mluví o tom, že v EA probíhají rozhovory s výše postavenými zaměstnanci jednotlivých studií, které Tweet urazil a dost otevřeně naštval. Působil totiž dojmem, že jsou vývojáři takových titulů pro vydavatele méněcenní.

Firma tato tvrzení oficiálně nekomentovala.

Tom Henderson prozradil termín vydání chystaného Need for Speed a dalších her od EA
i Zdroj: Electronic Arts

Tom Henderson prozradil termín vydání chystaného Need for Speed a dalších her od EA

Insider Tom Henderson před pár dny obsáhle poreferoval o dalším příspěvku v sérii Need for Speed, který podle něj přifrčí s…

30. 6. 2022 09:00

EA přitom dle současných informací nezažívá špatné časy. Během července by měla odhalit velmi nadějné pokračování Skate, další Need for Speed i poslední ročník série FIFA. Z ranku příběhových her zároveň chystá remake Dead Space a pokračování výborného Star Wars Jedi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama