V českém projektu Last Holiday prožijete idylické léto na severočeské vesnici v roce 2000
i Zdroj: Boomer Games
České hry Last Holiday Novinka V českém projektu Last Holiday prožijete idylické léto na severočeské vesnici v roce 2000

V českém projektu Last Holiday prožijete idylické léto na severočeské vesnici v roce 2000

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 11. 2022 08:44 1

Na začátku loňského roku české hráče zaujalo tuzemské zpracování života bezdomovce v Hobo: Tough Life. Podobným konceptem adaptace celkem všedních činností se vyznačuje další nezávislý projekt Last Holiday. Na něm pracuje úsměvně pojmenované studio Boomer Games s.r.o. a nadchne každého fanouška vesnického buranství.

Reklama
Reklama

  • Čeští Boomer Games vyvíjí severočeský vesnický survival Last Holiday
  • Podobá se My Summer Car
  • Budete balit holky, kalit lahváče, shánět cigára a tunit Trabanta

V podstatě survival akce láká především na důvěrně známé prostředí malé vesnice kdesi v severních Čechách na přelomu tisíciletí. Zašlé domy, béžové omítky, oprýskané cihlové obklady a omšelé koloniály se štamgasty popíjejícími levné pivo si pamatuje kdekdo, Last Holiday tedy může zabrnkat na strunu nostalgie.

Hlavním hrdinou je Ben, mladík čerstvě… bez maturity, který musí na vesnici utéct před svým rozzuřeným otcem. Na divokém severu ho společně s kamarádem Slávkem čekají klasické radovánky. Tedy posedávání v hospodě, shánění reprezentativního vozu nebo vydělávání peněz. Zřejmě ne náhodou koncept výrazně připomíná bizarní, ale mimořádně úspěšný titul My Summer Car finského studia Amistech Games. Jen vás místo finského vesnického folklóru a rallye čeká český vesnický folklor s automaty. Alespoň ty lahváče mají obě kultury společné.

„Život se netočí jen kolem aut. Mladý jinoch typu Ben si musí umět zajistit zábavu i mimo svoje auto a tajnou sbírku pánských časopisů pod postelí. Byť se může zdát, že malá vesnice nenabízí mnoho aktivit, realita je opakem! Je libo trochu hazardu? V hospodě místní štamgasti mastí karty a vy je můžete obrat o poslední drobný na pivo. Láká tě znásobení výplaty? Forbes je vždy k dispozici. Je libo nějaké to špásování s holkama? Zkus je sbalit všechny a získat tak unikátní ocenění! Ale dávej pozor… může se mezi nimi skrývat takzvaný černý Petr,“ láká oficiální popis na Steamu. Je tedy patrné, že i Last Holiday vsadí na velkou porci černého humoru.

Projekt vzniká v Unity a vyjít by měl někdy na přelomu příštích dvou let. Studio ale sází na předběžný přístup, který zatím nabídne první polovinu příběhu. Kdy do něj hra vstoupí zatím není známo. Samozřejmostí bude česká lokalizace.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama