Už zase se mluví o remasteru Bloodborne. Za informací stojí autor God of War, komunita je ale skeptická
i Zdroj: FromSoftware
Bloodborne Novinka Už zase se mluví o remasteru Bloodborne. Za informací stojí autor God of War, komunita je ale skeptická

Už zase se mluví o remasteru Bloodborne. Za informací stojí autor God of War, komunita je ale skeptická

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 5. 2023 10:10 2

Ve světě spekulací, úniků a domněnek existuje prakticky jedna královská disciplína - údajný remaster nebo počítačový port soulsovky Bloodborne. Spekuluje se o něm prakticky už od vydání hry a cyklicky se vrací. Nyní vody opět rozvířil původní autor série God of War David Jaffe, který ve svém pořadu naznačil, že se pro Bloodborne něco chystá.

Reklama

  • David Jaffe se ve streamu zmínil o remasteru nebo PC verzi Bloodborne
  • Komunita začala diskutovat nad zdroji a ozvaly se kritické hlasy
  • Jaffe se později snažil diskuzi utlumit s tím, že vlastně sám nic netvrdí

Podle svých slov pochybuje o tom, že by šlo o pokračování, ale blíže nespecifikované studio má pracovat na remasteru nebo nechvalně proslulé PC verzi. Odhalení pak spojuje s chystanou akcí PlayStation Showcase, kde se dozvíme více (mluví také o spekulovaném remaku starších dílů série Metal Gear Solid).

Situace kolem spekulace se ale velmi rychle vyostřila. Někteří fanoušci upozornili na to, že se Jaffe po odchodu z herního vývoje demonstrativně odstřihl od studií PlayStation (v současnosti se živí v zásadě jako streamer) a dost možná vaří z vody nebo se snaží oživit staré spekulace. Velmi ostře se do něj opřel modder a dataminer her od FromSoftware Lance McDonald.

“Je smutné, že David Jaffe, člověk, který vytvořil God of War, klesl ze svého místa v oboru tak hluboko, že se uchýlil k tomu, aby kvůli vlivu sdílel nepodložené drby, které slyšel od jiných youtuberů. Ten chlap už ani nemá žádné skutečné interní zdroje. Je to smutné,” reagoval na spekulace na Twitteru.

Sám Jaffe později zveřejnil komentář, ve kterém se své sdělení snažil uvést na pravou míru. Upozornil na to, že nemá žádné insiderské informace, že nenaznačoval Bloodborne na PlayStation Showcase a že potvrzení vývoje remasteru nebo remaku získal od jisté nejmenované reportérky, která se nikdy nemýlila. “Uklidněte se, zatraceně,” upozornil vášnivé diskutující. Závěrem také dodal, že práci herního vývojáře postupně začal nenávidět a je velmi rád, že herní průmysl v pozici designéra nadobro opustil.

Potvrzení nebo vyvrácení vývoje nové verze Bloodborne tedy nejsme o nic blíže než před pár dny a bohužel v ruce nemáme žádný smysluplný důkaz.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama