Už žádná z velkých firem. Ubisoft obrátil, oznámil že nebude na E3, uspořádá vlastní akci
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Už žádná z velkých firem. Ubisoft obrátil, oznámil že nebude na E3, uspořádá vlastní akci

Už žádná z velkých firem. Ubisoft obrátil, oznámil že nebude na E3, uspořádá vlastní akci

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 3. 2023 21:20

Francouzský vydavatelský gigant Ubisoft překvapivě oznámil, že stejně jako ostatní největší herní společnosti nebude součástí letošního veletrhu E3. Ještě před pár týdny přitom tvrdil, že je pro něj akce životně důležitá a že součástí určitě bude. Na E3 tak bude chybět celá “velká pětka”.

Reklama

  • Ubisoft otáčí, na E3 nakonec nepojede
  • Uspořádá vlastní akci v Los Angeles den před začátkem E3

PlayStation už se E3 neúčastní od roku 2019. Nintendo se taktéž po covidové pauze nevrátilo a vynechalo i německý Gamescom. Tam byl alespoň Microsoft se svým Xboxem, i v jeho případě ale oficiálně končí spolupráce s obnovenými veletrhy E3. A i společnost EA už součástí kolotoče nebude. Jen Ubisoft jako poslední z největších herních firem (minimálně ve vnímání západních hráčů) hrdě hlásil, že absence konkurentů využije a na E3 ukáže co může. Ostatně se točí ve vážných finančních problémech a nedostává se mu komerčně úspěšných her.

Šéf Ubisoftu prozradil, jak to vidí s účastí na letošním ročníku veletrhu E3
i Zdroj: Ubisoft

Šéf Ubisoftu prozradil, jak to vidí s účastí na letošním ročníku veletrhu E3

Letošní E3 je sice oficiálně potvrzená, je ale stále otázkou, kdo všechno se veletrhu zúčastní. Ubisoft má evidentně jasno.

17. 2. 2023 08:00

Možná i to je ale nakonec důvodem, proč na výstaviště Los Angeles v létě nevyrazí, minimálně pod záštitou E3. Zachová však místní gamingovou atmosféru a 12. června uspořádá v kalifornské metropoli vlastní akci. Sdělila to v oficiálním prohlášení magazínu VGC.

"I když jsme původně zamýšleli oficiální účast na E3, rozhodli jsme se jít jiným směrem a 12. června uspořádáme v Los Angeles akci Ubisoft Forward Live. Těšíme se, že se s našimi hráči již brzy podělíme o další podrobnosti," vysvětluje mluvčí Ubisoftu. Podrobnější okolnosti rozhodnutí ale neznáme.

Nabízí se tak ještě palčivější otázka kdo vlastně bude na veletrhu vystavovat. E3 dříve platila za nejvýznamnější akci průmyslu, v posledních letech ale její roli oslabilo tříštění na menší akce v režii větších společností a později pořádání úplně pozastavila pandemie koronaviru. Letos by sice mělo dojít k ambicióznímu návratu fyzické akce, se začátkem 13. června, zatím ale nebyla potvrzena žádná firma a ty nejvýznamnější naopak postupně potvrzují, že se účastnit určitě nebudou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama