Už se prodalo 25 milionů kusů PlayStation 5. Příští fiskální období má přinést žně
i Zdroj: Kerde Severin / Unsplash
Byznys Novinka Už se prodalo 25 milionů kusů PlayStation 5. Příští fiskální období má přinést žně

Už se prodalo 25 milionů kusů PlayStation 5. Příští fiskální období má přinést žně

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 11. 2022 10:33

Společnost Sony se ve zveřejněných finančních výsledcích za poslední kvartál fiskálního roku pochlubila tím, že od spuštění prodeje vyslala k hráčům už 25 milionů kusů konzole PlayStation 5. Za poslední měsíce to byly celkem 3,3 miliony konzolí. Výhled na celý rok ale zatím prodeje příliš neplní.

Reklama

  • PlayStation 5 dosáhl na metu 25 milionů prodaných kusů
  • Za aktuální období chce Sony prodat 18 milionů konzolí, v polovině je ale zatím na 5,7 milionu
  • Příští fiskální rok je velmi ambiciózní a počítá s dalšími 23 miliony

Sony chce totiž za současné finanční období (tedy od začátku dubna 2022 do konce března 2023) prodat celkem 18 milionů kusů konzole. Za polovinu tohoto období ale zvládla prodat jen zhruba 5,7 milionu kusů. Roční očekávání se ale zatím nemění. K snižování plánů přistoupil výrobce už v únoru.

PlayStationu klesly příjmy i zisky, mohou za to snížené prodeje her i dokončená akvizice Bungie
i Zdroj: PlayStation

PlayStationu klesly příjmy i zisky, mohou za to snížené prodeje her i dokončená akvizice Bungie

Společnost Sony vydala finanční přehled za první kvartál nového finančního roku, přičemž se ukazuje, že se lehce nedařilo.…

29. 7. 2022 15:22

Meziročně se konzoli daří prakticky stejně. Díky vyšší pořizovací ceně se alespoň zvýšil výnos o zhruba 12 procent na 4,92 miliardy dolarů (v přepočtu asi 121,5 miliardy českých korun). Celkový zisk byl na druhou stranu nižší kvůli započtení pořizovací ceny studia Bungie.

Meziročně se snížily také prodeje softwaru, a to konkrétně na 62,5 milionu kusů z původní sumy 76,4 milionu. Uvidíme, jak s výsledky od 9. listopadu zahýbe vydání velmi očekávaného RPG God of War: Ragnarök.

PlayStationu 5 se pro zajímavost prodalo více, než prvního Xboxu (24 milionů), GameCube (21,7 milionu) a téměř dvakrát více než Wii U (13,56 milionu). Konkurenční Xbox bohužel nezveřejňuje prodejní výsledky. Dle posledních odhadů z května letošního roku se prodalo zhruba 15 milionů kusů konzolí Series S/X.

Vzhledem k postupnému zvyšování výrobních kapacit si je PlayStation jistý příštím fiskálním rokem. Od dubna 2023 do března 2024 hodlá prodat neuvěřitelných 23 milionů kusů PlayStationu 5, tedy v podstatě tolik konzolí, kolik jich prodal dosud.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama