Uskupení bojující za lepší pracovní podmínky v Ubisoftu si stěžuje, že jej společnost ignoruje
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Uskupení bojující za lepší pracovní podmínky v Ubisoftu si stěžuje, že jej společnost ignoruje

Uskupení bojující za lepší pracovní podmínky v Ubisoftu si stěžuje, že jej společnost ignoruje

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 2. 2022 09:30 3

Zprávy na téma firemní kultury a pracovního klimatu se v poslední době týkaly především společnosti Activision Blizzard, nejčastěji se řešily nevhodné podmínky a obtěžování. Růžové to ale není ani v dalších velkých firmách herní branže, nespokojeni jsou i zaměstnanci Ubisoftu.

Reklama

  • Uskupení A Better Ubisoft hlásí, se se zatím nic nezměnilo
  • Ubisoft předložené požadavky na zlepšení firemní kultury stále ignoruje

Lidé pracující pro francouzskou společnost opakovaně poukazovali na velmi podobné problémy, údajně docházelo k obtěžování a také k diskriminaci. Část zaměstnanců proto založila uskupení A Better Ubisoft. Koncem minulého léta v otevřeném dopisu, který podepsalo přes 1000 současných i bývalých zaměstnanců, vyzvalo vedení k elementárním změnám, po neuspokojivé zpětné vazbě zapojilo také širokou veřejnost prostřednictvím petice.

Zdá se ale, že se uskupení stále nedokázalo dopracovat k pozitivním změnám. V několika posledních příspěvcích na Twitteru si postěžovalo, že od zveřejnění otevřeného dopisu uplynulo více 200 dní, management Ubisoftu ovšem nedokázal vyhovět předloženým požadavkům.

Hnutí navíc popudila šéfka lidských zdrojů Anika Grant, když zaměstnancům rozeslala interní video, v němž prezentovala výsledky dotazníkového šetření se zaměřením na spokojenost s pracovními podmínkami. Přes 40 otázek však podle všeho bylo shrnuto do pouhých šesti bodů, z nichž tři byly pozitivní a tři negativní, osmiminutové video navíc nenabídlo žádná konkrétní čísla, prezentace byla údajně velmi povrchní. Asi netřeba dodávat, že Ubisoft tímto krokem na zaměstnance valný dojem neudělal.

Prohlášení se odkazuje také na mail, který Anika Grant rozesílala v prosinci. V něm bylo uvedeno, že 71 % zaměstnanců na pracovišti přirozeně projevuje vlastní osobnost, už ale nebyl brán ohled na nemalou část lidí, kteří se přetvařují, jelikož se obávají předsudků na straně kolegů a vedoucích pracovníků.

Zaměstnanci Ubisoftu se v boji o zlepšení pracovních podmínek obrací na veřejnost
i Zdroj: Hrej.cz

Zaměstnanci Ubisoftu se v boji o zlepšení pracovních podmínek obrací na veřejnost

Skupina A Better Ubisoft sdružující četné zaměstnance řečeného vydavatelství spustila novou petici při hledání pomoci. V…

6. 11. 2021 09:15

Hnutí tedy nezbývá nic jiného, než znovu připomenout požadavky, ty zůstávají neměnné. V první řadě žádá, aby Ubisoft přestal krýt vedoucí pracovníky s pošramocenou minulostí a nesnažil se je uklidit na jiné pozice. Další body pak směřují ke spolupráci se zástupci z řad běžných zaměstnanců, čímž si uskupení tvoří prostor pro další vyjednávání. Jak se ale zdá, Ubisoft na na něco takového jen tak přistoupit nehodlá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama