Update pro PlayStation 5 umožní ukládat hry na USB disk
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update pro PlayStation 5 umožní ukládat hry na USB disk

Update pro PlayStation 5 umožní ukládat hry na USB disk

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 4. 2021 09:23

Na konzoli PlayStation 5 míří první velký update, který přináší nové možnosti ohledně využívání systému a úpravy některých funkcí. Radost budou mít především hráči, jimž se těžko hospodaří s prostorem na disku.

Reklama

  • Update umožňuje ukládat hry na USB disk
  • Hráči se mohou těšit na mezigenerační Share Play
  • V komunikaci skupině je možné upravit hlasitost jednotlivých přátel
  • Mobilní aplikace brzy nabídne možnost spravovat prostor v úložišti konzole

Informace se objevily v příspěvku na oficiálním PlayStation blogu. Pojďme se podívat rovnou na novinku spojenou s úložištěm. Update umožní přenést stažené hry na kompatibilní USB disk. Zatím se jedná pouze o jakousi úschovnu, zde uložené hry nelze spustit. Po přesunu zpět na disk konzole dojde k rychlé instalaci, soubory v podstatě projdou kontrolou. Přesun by měl být rychlejší než opětovné stahování smazaných her nebo jejich kopírování z fyzického nosiče. Sony nyní pracuje na podpoře M.2 SSD disků, zatím ale není známo, kdy se objeví.

Nabídka s možností přesunout hru na USB disk
i Zdroj: Hrej.cz
Nabídka s možností přesunout hru na USB disk

Z dalších novinek se nabízí mezigenerační Share Play. Majitelé konzole PlayStation 5 mohou sdílet herní obrazovku s hráči na PS4, případně je nechat přímo ovládat danou hru. Funguje to i obráceně, pozvánka tedy může přijít z PS4 na PS5. Hráči se společně mohou pustit i do her s podporou kooperace. Nyní se navíc přímo zobrazí nabídka her na straně jejich přátel, do nichž mohou společně naskočit.

Designéři upravili i menu položky Game Base, kde mohou nyní uživatelé snadno přepínat mezi vytvořenými skupinami a jednotlivými přáteli. Nově lze také nastavit notifikace u konkrétní party. Ve skupině přibyla i funkce nastavení hlasitosti u jednotlivých členů, jejich hlas jde samozřejmě také zcela vypnout.

Další změny se týkají například updatů nainstalovaných her, které nyní konzole zvládne předpřipravit na disk, ještě než dojde k jejich skutečnému vydání. Updaty pak nainstaluje automaticky, pokud se nachází v režimu odpočinku. Zlepšena byla práce s knihovnou her, vybrané tituly lze skrýt, aby byla nabídka přehlednější. Sběratelé trofejí si pak mohou nastavit, kdy se uloží screenshot/video.

Vylepšení se brzy dočká i doprovodná mobilní aplikace. V následujících týdnech se zde objeví možnosti spravovat místo v úložišti konzole, porovnávat získané trofeje s kamarády, hráči se také touto cestou mohou připojit do multiplayeru.

Nové možnosti v mobilní aplikaci
i Zdroj: Hrej.cz
Nové možnosti v mobilní aplikaci
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama