Update: Konami LA bylo rozpuštěno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update: Konami LA bylo rozpuštěno

Update: Konami LA bylo rozpuštěno

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 11. 2015 08:05 1
Reklama

Autoři Metal Gear Online si budou muset najít nové zaměstnání. Pobočka Kojima Productions se sídlem v Los Angeles dle zdrojů britského Eurogameru zavřela své brány a o práci přišlo několik desítek lidí. Tým tak ukončil svou činnost po dvou letech fungování.

KONAMI POTVRZUJE KONEC POBOČKY V LA

Redakci Polygonu přišlo od Konami oficiální vyjádření, ve kterém došlo na potvrzení níže uvedených skutečností. Zavření studia v Los Angeles mělo co dočinění s restrukturalizací, nemělo by se však žádným způsobem dotknout vydání Metal Gear Online v lednu příštího roku.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Konami LA mělo původně vypomáhat s vývojem Metal Gear Solid 5, přesněji řečeno jeho multiplayerovou částí Metal Gear Online. Studio vzniklo jako Kojima Productions LA v roce 2013. Po rozepři Konami s Hideem Kodžimou na začátku letošního roku však bylo přejmenováno na Konami Los Angeles, ale dále pokračovalo ve vývoji multiplayerové části pokračování kultovní série. Nicméně, dnes na Twitteru několik osobností z herní branže informovalo o rozpuštění týmu.

V Konami LA už se prý propouštělo dříve, studio původně zaměstnávalo až 60 lidí. Zda se ukončení činnosti nějak dotkne Metal Gear Online zatím nevíme, zdroje Eurogameru však hovoří o tom, že se vývoj přesunul do Japonska. Situace je pravděpodobně další dohrou událostí z března tohoto roku, kdy došlo k potyčce mezi Konami a Kojima Productions. Ta vyústila v autoritativní personální politiku či omezení přístupu zaměstnanců k e-mailům nebo firemním telefonům. Problémy vyvrcholily nepotvrzeným odchodem Kodžimy z Konami. Mezi další důsledky patřilo například zrušení očekávaného hororového titulu Silent Hills.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama