Únik nového anti-cheatovacího systému pro Call of Duty byl navázán na plánované rozšíření okruhu jeho testování
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Únik nového anti-cheatovacího systému pro Call of Duty byl navázán na plánované rozšíření okruhu jeho testování

Únik nového anti-cheatovacího systému pro Call of Duty byl navázán na plánované rozšíření okruhu jeho testování

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 10. 2021 20:40

Oficiální zpráva Activisionu přináší světlo do hlášeného úniku systému Ricochet mezi tvůrce cheatů. Nová ochrana proti podvádění, jež byla pro Call of Duty: Vanguard, resp. Warzone vývojáři oznámena tento týden, byla již na testování zpřístupněna vybraným zástupcům třetích stran. Spíše než náhoda a smůla byl tak únik kódu téměř nevyhnutelnou záležitostí.

Reklama

  • Tvůrci Call of Duty otevřeně hovoří o testování systému Ricochet
  • Nová anti-cheatovací ochrana měla k tvůrcům cheatů zamířit právě touto cestou
  • Dle reakce vývojářů nicméně nejde o zásadní problém

O možnosti, že by se Ricochet mohl v omezené formě dostat na veřejnost ještě před avizovaným vydáním Call of Duty: Vanguard, informoval jako první magazín Vice. Zpráva časopisu hovořila o tom, že by se finálnímu datu mělo už v těchto chvílích předcházet testováním programu vybranou skupinou hráčů. Cílem snažení mělo být podle anonymních zdrojů prověření předběžné funkčnosti i stability systému před plánovaným nasazením jeho plné verze.

Dříve nepotvrzená zpráva Vice nabyla na pravdivosti dnešním dnem. „Ricochet je už živě testován v kontrolovaném prostředí. Předním, než jej naplno vypustíme na PC, z něj hodláme otestovat, co jen můžeme,“ uvádí oficiální účet série Call of Duty na Twitteru. „Testování zahrnuje zasílání předběžné verze ovladačů vybraným skupinám třetích stran.“ 

Paul Chamberlain, který stál za vedením anti-cheatovacího oddělení společnosti Riot ve svém vyjádření pro Vice poukázal na nevyhnutelnost nastalého úniku. Citlivé informace o softwaru, které se měly v posledních dnech dostat do nepovolaných rukou, byly pro Activision prý relativně malou daní za rozšíření testování. Tvrdí, že nedokončenost uniklé verze nabízí autorům nepovoleného softwaru pouze malou a krátkodobou výhodu do startu dlouhodobého závodu s vývojáři.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama