Umělou inteligencí poháněná metahra Life’s Meta během hodiny vybrala požadovanou částku na Kickstarteru. Od té doby ale moc peněz nepřibylo a projekt působí podezřele
i Zdroj: Widow Games / Kickstarter
Novinka Umělou inteligencí poháněná metahra Life’s Meta během hodiny vybrala požadovanou částku na Kickstarteru. Od té doby ale moc peněz nepřibylo a projekt působí podezřele

Umělou inteligencí poháněná metahra Life’s Meta během hodiny vybrala požadovanou částku na Kickstarteru. Od té doby ale moc peněz nepřibylo a projekt působí podezřele

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 4. 2023 09:38

Metaverzový projekt Life’s Meta slaví úspěch na crowdfundingové platformě Kickstarter. Před několika dny spustil kampaň a požadovanou částku vybral během necelé hodiny. Zajímavé ale je, že od té doby do kampaně přibylo jen pár tisíc dolarů.

Reklama

  • AI meta projekt Life's Meta vybral požadovaných 5000 dolarů na Kickstarteru během necelé hodiny
  • Pak se ale přísun peněz výrazně zpomalil

Autoři lákají na inovativní hratelnost postavenou na emocích, vztazích a přitažlivosti, které by měla pohánět umělá inteligence. “Vydejte se na emocionální cestu a s tímto interaktivním vyprávěním prozkoumejte pocity jako nikdy předtím. Kombinuje ty nejlepší prvky simulátorů randění, vizuálních románů a platforem sociálních médií a vy se tak setkáte se vzrušujícími postavami, zažijete poutavé příběhy a prožijete život naplno,” láká přímo oficiální popisek. Půjde tedy zřejmě o randící vizuální novelu, ve které se bude příběh vyvíjet různými směry podle toho, jak si usmyslí algoritmy.

Na první pohled to může vypadat, že jde o mimořádně atraktivní nápad. Autoři ale na Kickstarteru požadovali jen 5000 dolarů, což je na podobně ambiciózní plán překvapivě málo. I ty nejlevnější, malé herní projekty obvykle na Kickstarteru žádají alespoň nižší desítky tisíc dolarů. To pak mírně devalvuje efekt splnění požadavku během necelé hodiny. Kampaň navíc běží necelý týden a přítok peněz se po úspěšné úvodní hodince v podstatě zastavil. V současnosti backeři studiu Widow Games přislíbili 8797 dolarů, což je jen o necelých 80 % více než původně projekt žádal. Některé podobně úspěšné kampaně i během dalších týdnů rychle násobí vybrané peníze.

Autoři tedy buďto mají smůlu, dokáží opravdu efektivně nakládat s penězi, nebo na projektu něco smrdí… Nabízí se například myšlenka, že studio finanční podporu fanoušků vůbec nepotřebuje a na oko velmi úspěšnou kampaň použilo jako finančně velmi výhodnou reklamu. Na titulní stránce Kickstarteru by tak hru zviditelnilo, investované peníze by se mu vrátily do kapsy a ještě by pár stovek dolarů od zájemců přibylo.

S dalším milníkem v podobě 10 tisíc dolarů slibují Widow Games rozšířené možnosti úprav postavy. S 15 tisíci dolary pak mají přijít hlasové zprávy plné erotické vášně. Projekt by měl během letošního roku vyjít v testovací verzi na mobily, kde se plného vydání dočká na začátku toho příštího. Počítačoví hráči se pak plné verze dočkají zřejmě až v prosinci 2025.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama