Ukrajinské traktory opět v hlavní roli, v Ukrainian Farmy zabavujete ruskou bojovou techniku
i Zdroj: Itch.io / Ukrainian Farmy
Novinka Ukrajinské traktory opět v hlavní roli, v Ukrainian Farmy zabavujete ruskou bojovou techniku

Ukrajinské traktory opět v hlavní roli, v Ukrainian Farmy zabavujete ruskou bojovou techniku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 4. 2022 09:52

Už bezmála dva měsíce probíhá na Ukrajině invaze ruských vojsk, ovlivňující všechny sféry života včetně herního průmyslu. Herní vývojáři zasažené zemi stále pomáhají, ať už finančně, přímou podporou svých ukrajinských kolegů nebo alespoň symbolicky. Taktéž vznikají jednoduché hry, ve kterých v roli Ukrajinců škodíte ruské armádě. Nejnovější z nich je Ukrainian Farmy (fArmy).

Reklama

  • V Russian Farmy zabavujete ruskou vojenskou techniku v kůži ukrajinských traktoristů
  • Projekt vytvořili ukrajinci a výtěžek poputuje neziskovým organizacím
  • Podporovat chtějí i polští autoři sbírky puzzle Beautiful Ukraine

Ta v podstatě navazuje na prohlížečovou jednohubku Farmers Stealing Tanks, o které jsme psali v půlce března. Ukrainian Farmy je ale přeci jen o něco pokročilejší a propracovanější. Ve 3D grafice a pečlivěji vymodelovaném světě ukrajinského venkova nasednete do traktoru, abyste na svou farmu sváželi invazní ruskou bojovou techniku (označenou písmenem Z) a sbírali body. Při tom je třeba uhýbat před bombardováním. Oproti výše zmíněné hře je výbava nepřítele pestřejší, kromě tanků konfiskujete například obrněné transportéry.

Za projektem stojí skupina ukrajinských vývojářů. Na hře hodlají dále pracovat a přidávat například nové modely traktorů nebo další mapy. „Zasazení hry je celkem očividné. Naše farmářské jednotky už jsou legendární po celém světě. Obyčejní ukrajinští zemědělci jsou často natáčeni při odtahu ruské bojové techniky svými traktory.V Ukrainian Farmy tak můžete zažít, jaké to je být jedním z nejděsivějších bojovníků na ukrajinském bojišti - ukrajinským řidičem traktoru!“ vzkazují hráčům. 

Titul je volně ke stažení na platformě Itch.io, autoři ale hráče vyzývají k jakémukoliv finančnímu příspěvku, který dle svých slov zašlou na konta neziskových organizací nebo dobrovolnických spolků pomáhajících obyvatelům země.

Další titul na podporu Ukrajiny vydalo i polské studio QubicGames ve spolupráci s naptime games. Jednoduché puzzle Beautiful Ukraine pro Nintendo Switch spočívají ve skládání pitoreskních panoramat různých oblastí Ukrajiny. Tvůrci tak chtějí ukázat, jak krásná místa ruská agrese zničila. Veškeré příjmy z prodeje hry budou věnovány ukrajinským charitám.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama