Ukrajinské skladiště přechovávalo tisíce PS4 pro farmení karet ve FIFA Ultimate Team
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ukrajinské skladiště přechovávalo tisíce PS4 pro farmení karet ve FIFA Ultimate Team

Ukrajinské skladiště přechovávalo tisíce PS4 pro farmení karet ve FIFA Ultimate Team

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 7. 2021 13:00

Příběh 3 800 kusů PlayStation 4, které Ukrajinské bezpečnostní služby nalezly v ukrajinském skladišti v průběhu minulého týdne, nabral překvapivého obratu. Namísto původně zvažovaného těžení kryptoměn, se nakonec ukázalo, že přítomné konzole sloužily výhradně grindování obsahu ve FIFA Ultimate Team.

Reklama

  • Na Ukrajině došlo k objevení rozsáhlého skladiště pro těžbu karet ve FIFA Ultimate Team
  • Organizátoři využívali téměř 4 tisíce jednotek PlayStationu 4

Vzájemně propojená síť konzolí PlayStation 4, a podle některých zdrojů i PlayStation 4 Pro, byla řízena počítači s cílem nepřetržitého budování karetního balíčku a měn skrze soustavné hraní. Odlišně řečeno, tak docházelo k využití skutečnosti, že Ultimate Team umožňuje vedle kritizovaného nakupování karet za reálnou měnu i jejich náročnější dosažení skrze hraní. 

Problém pochopitelně nepředstavovala ani zdlouhavost celého procesu. Boti jednoduše hrály nepřetržitě, a organizátoři tak mohli po celou dobu pohodlně prodávat hodnotné hráčské účty na černém trhu. 

Část prodeje byla navíc nasměrována i k přímému přeprodeji herní měny, tzv. FUT coins, jež se na černém trhu objevuje v hojném množství také. Jak už ale EA dříve varovalo, prodej nebo nákup libovolného obnosu FUT coins může, v případě potvrzeného nálezu, u hráče vyústit v permanentní ban.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama