Úchvatná modifikace ukazuje Londýn ve světě Falloutu
i Zdroj: Fallout London
Fallout 4 Novinka Úchvatná modifikace ukazuje Londýn ve světě Falloutu

Úchvatná modifikace ukazuje Londýn ve světě Falloutu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 5. 2022 11:22

Postapokalyptické výjevy jsou tradičně devízou Spojených států. Konkrétně ve hrách často vídáme zpustošený New York a další metropole, na výlety do rozpadlé Evropy jsou ale autoři dost skoupí. Velmi svěže proto působí obří a velmi pečlivě zpracovaná modifikace Fallout London, která hráče Falloutu 4 zavede do hlavního města Velké Británie.

Reklama

  • Autoři modifikace Fallout London se pochlubili prvními gameplay záběry
  • Míra detailů a přepracování Londýna do světa Fallout bere dech

Tvůrčí tým nyní zveřejnil první gameplay záběr se zhruba osmácti minutami úvodu hry. V nich nechybí pečlivě vyvedené intro i klasická otevírací scéna s vytvořením postavy, přiřazením prvních bodů zkušeností a útěkem z bunkru na postapokalyptický povrch.

Fallout London nabízí úplně jiný pohled na alternativní historii značky Fallout, ukazuje totiž odlišnou evropskou kulturu. Samozřejmě nechybí ikonické památky včetně liánami zarostlého mostu Tower Bridge, zašlého Big Benu nebo sítě metra fungující jako úkryt před nebezpečím číhajícím venku. Mapa má dosahovat zhruba rozměrů Commonwealthu v původní hře, svět navíc nabídne nový příběh, nové zbraně a nové frakce. V Londýně se vůbec nevyvinuli supermutanti nebo Deathclawové, kompletně odlišní jsou tak i nepřátelé.

 Autoři šli až tak daleko, že pro potřeby dabingu sehnali britské herce v čele s Sylvesterem McCoyem a Colinem Bakerem, kteří propůjčili tvář a hlas šestému a sedmému doktorovi v kultovním seriálu Doctor Who.

Tvůrci sami označují modifikaci za adekvátní k rozměrům DLC. Z trailerů je ale patrné, jak mimořádně pečlivě a detailně je zpracován svět i jeho reálie. Na úplném závěru třeba potěší využití ikonického upozornění “mind the gap”.

Kdy modifikace vyjde zatím není známo, autoři ji totiž samozřejmě tvoří ve svém volném čase a vzhledem k ambicím jde o obří projekt.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama