Ubisoft si za NFT stojí, jde prý o rázný krok do budoucna, na který si budeme dlouho zvykat
i Zdroj: Hrej.cz
Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint Novinka Ubisoft si za NFT stojí, jde prý o rázný krok do budoucna, na který si budeme dlouho zvykat

Ubisoft si za NFT stojí, jde prý o rázný krok do budoucna, na který si budeme dlouho zvykat

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 12. 2021 12:42

Nedávno spuštěná NFT platforma Quartz francouzské společnosti Ubisoft se mezi hráči nesetkala s pochopením. Kromě velmi negativního přijetí komunitou se potýká i s nezájmem a nízkým objemem obchodů NFT předmětů. V rozhovoru pro specializovaný web Decrypt ale technický ředitel blockchainových technologií Ubisoftu Didier Genevois uvedl, že společnost ve svých plánech vytrvá. Nebude tak následovat například studio GSC, které u druhého Stalkera po negativním přijetí plány na implementaci NFT okamžitě zrušilo.

Reklama

  • Technický ředitel pro blockchain Ubisoftu uvádí, že společnost s NFT vytrvá
  • Jde prý o velkou změnu, na kterou si budeme dlouho zvykat
  • Ubisoft prý klade důraz na udržitelnost a smysluplnost systémů
  • Vstupuje do plného partnerství s platformou Aleph.im

Ubisoft totiž oznámil spolupráci s poskytovatelem blockchainové infrastruktury Aleph.im, která by měla vést k dalšímu prohlubování systému Quartz. Genevois v té souvislosti uvedl, že Ubisoft dostal spoustu zpětné vazby ke spuštění NFT, a to pozitivní i negativní. Také přiznává, že společnost chápe, proč řada hráčů k blockchainu ve hrách chová značnou nedůvěru nebo je přímo tvrdě odmítá, a že i tyto výhrady bere plně v potaz a musí s nimi do budoucna počítat.

NFT od Ubisoftu se prakticky neobchoduje, vyměnily se zatím jen stovky dolarů v pár transakcích
i Zdroj: Hrej.cz

NFT od Ubisoftu se prakticky neobchoduje, vyměnily se zatím jen stovky dolarů v pár transakcích

Spuštění NFT platformy Ubisoft Quartz bylo ze strany hráčů a fanoušků přijato velmi nelibě. Ostrá kritika dokonce donutila…

21. 12. 2021 14:07

“Tento experiment měl ukázat, jak principy decentralizace přijímají a využívají naši hráči. Chápeme, že jde o velmi zásadní změnu, která potrvá dlouho, ale za našimi principy si budeme i nadále stát,” poznamenal. Dále dodává, že zmíněné principy stojí především na zodpovědném využití technologií a vybudování bezpečného prostředí pro jejich využití. V této souvislosti uvádí, že si Ubisoft dává záležet, aby jeho systémy byly pokud možno ekologické a zbytečně nespotřebovávaly elektrickou energii. Také by dle Genevoise měly pro hráče dávat smysl a nabízet zajímavé oživení zážitku z hraní.

Infrastruktura Aleph.im by měla Ubisoftu pomáhat s decentralizovaným uchováním dat tokenů, které jsou na platformě Quarz nazývány Digits.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama