Ubisoft šetří a zavírá pobočky v Evropě. Začíná Beneluxem
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft šetří a zavírá pobočky v Evropě. Začíná Beneluxem

Ubisoft šetří a zavírá pobočky v Evropě. Začíná Beneluxem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 3. 2023 14:17

Společnost Ubisoft v rámci své současné významné krize musí šetřit a omezovat podnikání. Klíčovou součástí je nahlášená strategická reorganizace. Podle interního emailu, který unikl na fórum ResetEra, dojde k uzavírání poboček po celé Evropě. První dotčenou je Ubisoft Benelux.

Reklama

  • Ubisoft zeštihluje svůj business
  • V rámci úspor zavře distribuční pobočky v Evropě
  • První je dle uniklé interní komunikace Benelux

Společnost sídlící v nizozemském Utrechtu by měla přestat fungovat k prvnímu dubnu, aby firma ušetřila ubývající kapacity. Podle zdrojů měla interní zpráva poukazovat na několik problematických bodů, především na upadající prodeje fyzických kopií, přechod k režimu free-to-play, nebo klesající potřebu fyzických akcí. Ubisoft je přitom prakticky jedinou skutečně významnou firmou, která dosud potvrdila účast na letošním ročníku veletrhu E3 v Los Angeles.

Šéf Ubisoftu prozradil, jak to vidí s účastí na letošním ročníku veletrhu E3
i Zdroj: Ubisoft

Šéf Ubisoftu prozradil, jak to vidí s účastí na letošním ročníku veletrhu E3

Letošní E3 je sice oficiálně potvrzená, je ale stále otázkou, kdo všechno se veletrhu zúčastní. Ubisoft má evidentně jasno.

17. 2. 2023 08:00

Sluší se dodat, že jde o pobočky obstarávající distribuci, v tomto případě například distribuci fyzických her v Nizozemsku, Belgii a Lucembursku. Herní vývoj jako takový tedy tato omezení nijak nezasáhnou. Místo vlastních poboček budou hry v regionech dále distribuovat místní firmy, které Ubisoft oznámí později.

“Vydavatelská skupina Ubisoft pracuje na strategické reorganizaci svých evropských poboček. Tento proces probíhá a v této fázi nemáme k dispozici žádné další podrobnosti," okomentoval situaci mluvčí firmy pro magazín NME.

V České republice a na Slovensku se o distribuci titulů od Ubisoftu starají společnosti ConQuest entertainment, a.s. a Playman S.r.o.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama