Ubisoft se pochlubil svou AI Ghostwriter. Má pomáhat s psaním dialogů v jeho hrách
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft se pochlubil svou AI Ghostwriter. Má pomáhat s psaním dialogů v jeho hrách

Ubisoft se pochlubil svou AI Ghostwriter. Má pomáhat s psaním dialogů v jeho hrách

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 3. 2023 10:23

Francouzský vydavatel Ubisoft oficiálně oznámil, že ve vývoji používá AI nástroj nazvaný Ghostwriter. Ten má jeho studiím pomáhat s vytvářením dialogů, zatím konkrétně s výkřiky kolemjdoucích NPC.

Reklama
Reklama

  • Ubisoft oznámil, že mu s psaním textů pomáhá strojové učení
  • Domácí technologie Ghostwriter vytváří rychlé návrhy výkřiků NPC

Společnost vysvětluje, že Ghostwriter urychluje práci na světech Ubisoftu rychlými návrhy takzvaných “barks”, tedy krátkých (a často velmi repetitivních a otravných) výkřiků obyvatel virtuálního prostoru. Rychle tak vzniká celá řada variant výkřiků v různých situacích a okolnostech, které pak lze jednoduše upravovat a odesílat do finálních seznamů linek k dabingu.

“Tento nástroj byl vytvořen ruku v ruce se scenáristy, aby bylo možné vytvářet realističtější interakce s NPC generováním variant dialogů Podívejte se, jak naše týmy využijí umělou inteligenci ke zvládání opakujících se úkolů a uvolní čas pro práci na dalších klíčových herních prvcích,” dodává Ubisoft. Nástroj vyvinul přímo interní tým Ubisoft Le Forge. Scenáristé tak mají mít více času na práci na klíčových příběhových cutscénách a rozhovorech, do kterých (minimálně nyní) Ghostwriter nezasahuje.

Přesně takové využití strojového učení jsme prorokovali v diskuzích v některých epizodách hPodu na začátku letošního roku. Jiní hráči ale celkem očekávatelně krok kritizují, negativně se k němu staví i Luke Plunkett z blogu Kotaku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama