Ubisoft ruší čtyři projekty, včetně ostře kritizovaného Ghost Recon Frontline, také odkládá Avatara
i Zdroj: Ubisoft
Byznys Avatar: Frontiers of Pandora Novinka Ubisoft ruší čtyři projekty, včetně ostře kritizovaného Ghost Recon Frontline, také odkládá Avatara

Ubisoft ruší čtyři projekty, včetně ostře kritizovaného Ghost Recon Frontline, také odkládá Avatara

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 7. 2022 07:00

Francouzský vydavatel Ubisoft dále potvrzuje, že nezažívá úplně šťastné časy. Z informací zveřejněných k uzavřenému prvnímu kvartálu finančního roku totiž vychází, že zrušil celkem čtyři vyvíjené tituly a několik jich také odložil. Mezi zrušené hry patří VR spin-off série Splinter Cell i hráči nevlídně přijatá střílečka Ghost Recon Frontline.

Reklama

  • Ubisoft ruší a odkládá projekty
  • Odskákal to třeba Ghost Recon Frontline nebo Splinter Cell VR
  • Odložen byl Avatar: Frontiers of Pandora

Investoři se dozvěděli, že byly oba projekty zrušeny, a vedle nich také další dva, o kterých jsme dosud oficiálně nevěděli. Obě zmíněné hry ale neměly na růžích ustláno. Splinter Cell VR, oznámený v roce 2020, rozhodně nebyl tím, po čem řada fanoušků ságy o agentovi Fisherovi touží. Ještě negativnější pak byla odezva při oznámení free-to-play multiplayerové střílečky Ghost Recon Frontline. Ta byla oznámena na konci loňského roku, ještě předtím ale stihla uniknout na sociální sítě a hráči na plánech Ubisoftu nenechali nit suchou. Později byly zrušeny plánované testy a nakonec nevyjde ani hra samotná.

Studio zároveň oznámilo, že byla odložena očekávaná akce Avatar: Frontiers of Pandora, a to na příští fiskální rok, tedy nejdříve na duben roku 2023. Kromě toho měl být odložen další, menší a neoznámený projekt.

Šéf Ubisoftu Yves Guillemot přímo přiznal, že firma prochází obtížným ekonomickým obdobím a tyto kroky by jí měly pomoct z krize vybruslit. Oznámení navazují na problémy, o kterých jsme informovali dříve. Sám Guillemot přistoupil na třetinové snížení platu, firma se navíc potýká se studnou na peníze v podobě prokletého projektu Skull & Bones. Ten by měl konečně vyjít v listopadu, vývoj ale obklopuje takové množství komplikací, že by hra mohla být pro vydavatele vysoce nevýhodná. Ubisoft se také stále vzpamatovává s obvinění ze sexuálního obtěžování na pracovišti z roku 2020, a v posledních měsících nevydala žádný finanční trhák. Stále těží z úspěchu posledního pokračování Assassin’s Creed a jeho DLC, to ale vyšlo už v předloňském listopadu. V poslední době zaujal jen Tom Clancy's Rainbow Six Extraction, od toho ale nelze čekat žádné zázračné zisky. V září by mohl situaci zvrátit Mario + Rabbids Sparks of Hope a později již zmíněný Avatar.

Skull & Bones dorazí den před vydáním God of War. Vynechá při tom minulou konzolovou generaci
i Zdroj: Ubisoft

Skull & Bones dorazí den před vydáním God of War. Vynechá při tom minulou konzolovou generaci

Po mnoha letech a různých zprávách o interních problémech Ubisoft s novou ukázkou skutečně oznámil, že Skull & Bones dorazí…

7. 7. 2022 23:59
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama