Ubisoft prý pracuje na regulérním pokračování série Splinter Cell, vydání je ale ještě hodně daleko
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft prý pracuje na regulérním pokračování série Splinter Cell, vydání je ale ještě hodně daleko

Ubisoft prý pracuje na regulérním pokračování série Splinter Cell, vydání je ale ještě hodně daleko

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 10. 2021 15:45

Po letech se možná dočkáme návratu toužebně očekávané série stealthových akcí Splinter Cell. Známý a respektovaný insider Tom Henderson z webu VGC totiž oznámil, že dle jeho zdrojů Ubisoft schválil vývoj regulérního pokračování. Nemělo by tedy jít o žádný spin-off nebo crossover s jinou značkou studia. Pokud jsou ale informace pravdivé, titul je v samotném zárodku vývoje a v horizontu příštího roku se ani nedočkáme oznámení.

Reklama

  • Dle zdrojů Toma Hendersona Ubisoft schválil vývoj nového pokračování Splinter Cell
  • Mělo by jít o regulérní další díl, žádný spin-off na minoritní platformy
  • Hra je ale ve velmi rané fázi vývoje

Zatím ani není jasné, kdo se o vývoj postará. Dva nezávislé zdroje ale dle Hendersona naznačily, že by měla dostat šanci pobočka mimo Montréal, kde tituly série často vznikaly. Zajímavě zní i důvod schválení projektu. Henderson nepřímo naznačuje, že Ubisoft hledá cesty, jak se opět zalíbit bývalým fanouškům, kterým už došla trpělivost se současným směřováním oblíbených herních sérií. Právě příběhy o agentu Samu Fisherovi a organizaci Third Echelon jsou typickým příkladem. Velmi oblíbená série se totiž v posledních letech ozývá jen ve formě hostovaček v jiných hrách (Ghost Recon Breakpoint a Wildlands) nebo mobilních a VR spin-offech.

Poslední pořádný Splinter Cell jsme si mohli zahrát v roce 2013 se solidním pokračováním Blacklist. Předtím byl přitom přísun nových dílů poměrně mohutný. Sérii otevřel první díl v roce 2002, o dva roky později na něj navázalo pokračování Pandora Tommorow, jen rok se čekalo na zatím asi nejlepší díl Chaos Theory, novou generaci konzolí přivítal Double Agent a výrazné změny přinesl v roce 2010 civilnější Conviction.

Ubisoft tvrzení odmítá komentovat. 

V současnosti vzniká zmíněný VR spin-off pro zařízení Oculus Quest 2 a Netflix připravuje animovaný seriál.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama