Ubisoft oznamuje remake Splinter Cellu. Poběží na enginu Snowdrop, vývoj je v plenkách
i Zdroj: Hrej.cz
Tom Clancy's Splinter Cell Novinka Ubisoft oznamuje remake Splinter Cellu. Poběží na enginu Snowdrop, vývoj je v plenkách

Ubisoft oznamuje remake Splinter Cellu. Poběží na enginu Snowdrop, vývoj je v plenkách

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 12. 2021 19:43 1

8 let trvalo, než si Ubisoft vzpomněl, že vlastně stále vlastní sérii Splinter Cell. Dlouhá léta se studio k sérii nijak nevyjadřovalo, až v posledních letech začalo Sama Fishera dodávat do jiných titulů pod francouzským konglomerátem. Po nespočetném množství spekulací nám ale studio konečně oznamuje nový projekt, který ale nebude novým dílem.

Reklama

  • Ubisoft konečně oznamuje projekt spojený se značkou Splinter Cell
  • Nejde ale o nový díl, nýbrž remake
  • Ten poběží na enginu Snowdrop a nebude open-world
  • Vývoj je teprve na začátku

Ubisoft představil remake Splinter Cellu, a to pomocí dlouhého videa, kde se vývojáři vyjadřují k tomu, proč došlo právě k remaku a co tak dlouho trvalo. Údajně je velice důležité se nad zpracováním zamyslet, a to vzhledem k jinému vkusu hráčů i posunu celkové hratelnosti. Remake bude stále tvořen s velkou inspirací k původnímu dílu, a to zejména tím, že stále půjde hlavně o stealth – open-world se tak, alespoň zatím, nekoná.

„Jsou tu věci, které bude nutné postavit úplně od začátku tak, aby vyhovovaly moderní hratelnosti. I s tím ale musíme myslet na to, jak naprosto zachovat atmosféru a pocit z hraní původního Splinter Cellu. Chceme nadchnout a překvapit nové hráče, zároveň se ale ujistit tím, že když navrátivší hráč vezme ovladač a zapne hru, oddychne si s větou „Jo, zvládli to.“

Je důležité zmínit, že oznámení přišlo na úplném začátku vývoje, potrvá tedy ještě nějakou dobu, než se vývoj vůbec posune k hratelné ukázce. Už teď víme, že si tvorbu střihne studio Ubisoft Toronto, autory enginu Snowdrop, na kterém samotný remake poběží. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama