Ubisoft nám ve VR umožní zachránit planoucí katedrálu Notre-Dame
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft nám ve VR umožní zachránit planoucí katedrálu Notre-Dame

Ubisoft nám ve VR umožní zachránit planoucí katedrálu Notre-Dame

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 1. 2022 10:25

Po oznámení VR zážitků v kulisách sérií Prince z Persie, Splinter Cellu nebo Assassin’s Creed nás Ubisoft nechá nakouknout i do událostí reálného světa. V roli jednoho z požárníků, kteří byli 15. dubna 2019 svoláni k hašení rozsáhlého požáru Notre-Dame, si projdeme celou osudovou nocí v doprovodu několika hádanek.

Reklama

  • Ubisoft na letošek připravuje VR hru k filmu Notre-Dame on Fire
  • Úkolem hráče bude hašení požáru a únik hrozícímu nebezpečí
  • Filmu i hry bychom se měli dočkat v březnu

Na zážitku laděném do stylu únikových her se podílí produkční společnost Pathé stojící za přípravou dokumentárnímu dramatu Notre-Dame on Fire. K vydání obou projektů má dojít souběžně průběhem března, přičemž bylo oznámeno, že hra ve VR využije i assettů z Assassin's Creed: Unity. Z minulosti můžeme připomenout, že díl zasazený do Paříže posloužil mimo jiné i jako jeden ze zdrojů pro plánování rekonstrukce skutečné katedrály.

Oproti připravovanému filmu režiséra Jeana-Jacquese Annauda má úniková hra nabízet odlišnou, osobnější perspektivu. Snímkem se má tak spíše inspirovat než jej kopírovat, přičemž i rozsahem má jít spíše o kratší zážitek. Doba jeho trvání se odhaduje na jednu hodinu, přičemž je zdůrazněno, že hybatelem jeho vzniku byl právě sám Annaud, jenž vývojáře oslovil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama