ubisoft-na-gc-2012-hrajte-zdarma
Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms Článek Ubisoft na GC 2012: hrajte zdarma!

Ubisoft na GC 2012: hrajte zdarma!

Vojtěch Matěna

Vojtěch Matěna

15. 8. 2012 22:56
Reklama

Očekávali jsme záplavu exotického ovoce, dostalo se nám jen zeleninové oblohy. Asi takové přirovnání nejvíce pasuje k vystoupení studia Ubisoft, které uzavíralo naplánované tiskové konference velkých firem na letošní výstavě GamesCom. I přestože jsme neočekávali náplň jejich programu tak bohatou jako na E3, slibovali jsme si alespoň hezkou rekapitulaci připravovaných her formou ukázek nových trailerů a zábavné show, jíž jak známo Ubisoft dělat umí. Prezentace nás však zaskočila výběrem oznámení z kategorie, kterou jsme upřímně nečekali.

Slavná jména v prohlížeči

Zpočátku panovalo mírné zklamání z toho, že si nebudeme moci užít živý video přenos celé konference, avšak po chvíli nás tyto pocity opustily, protože nás alespoň textový záznam každou zprávou přesvědčoval o nikterak dech beroucí prezentaci, která se v Kolíně nad Rýnem právě odehrává. Jakmile se totiž začalo mluvit o free-2-play modelu, téma na pódiu se už do samotného závěru téměř nezměnilo. Následoval proto výčet připravovaných titulů s tímto zaměřením, kdy první minuty patřily značce Silent Hunter Online, o jejíž existenci se sice vědělo, ale nebyla spojovaná s verzí v prohlížeči. Této vojenské ponorkové simulace se tak dočkáme ve značně zjednodušeném podání, na něž rozhodně nebyli fanoušci zvyklí, ale na druhou stranu je nutno říci, že by upravený styl mohl přilákat další hráče (stejně jako odradit ty stávající).

Hned nato se vedla řeč o další populární značce blízké zejména stratégům, tedy Anno Online, jíž potkal stejný osud jako předešlou hru – free-to-play verze v prohlížeči. Nutno ovšem podotknout, že technická stránka se nachází na solidní úrovni, kde se nezanedbávají detaily a vypadá to zkrátka dobře. Pro online betu se můžete zaregistrovat na oficiálních stránkách hry. Ne že by tyto informace nebyly zajímavé, ale přeci jen se Ubisoft vydává směrem, na nějž jsme přeci jen nebyli od tohoto studia příliš zvyklí. Z ekonomického hlediska ale osud nahrává tomu, že se s free-2-play modely budeme střetávat stále častěji, což nemusí každému zrovna dvakrát vyhovovat. Nicméně online záležitosti pokračovaly v rámci prezentace i nadále.

Karetní žně

Prostor dostala taktéž masivní multiplayerová first person akce ShootMania Storm, která nám byla blíže představena již na E3. Dlouho nám ale hlava nebrala, proč se způsob prezentování nese na identické vlně jako v Los Angeles. Tedy že přijde parta lidí s ovladači, rozdělí se do dvou skupin (červení, modří) a započínají mezi sebou souboj na 7 kol, jehož sledování nám nepřineslo žádné další nové poznatky. Akorát se k nám donesla zpráva o 20 000 vytvořených mapách v rámci betatestu a číselné informaci o módech, jichž by mělo být nachystáno 17. Kromě zveřejněných čísel ale nejsme o nic moudřejší a stále čekáme na důvody, proč by nás měla Shootmania začít zajímat víc než kdy dřív.

A rychle zase zpátky k F2P věcem v prohlížeči, protože v dílnách studia Blue Byte už se kuchtí karetní hra Might & Magic: Duel of Champions. Aby toho ovšem kolem této značky nebylo málo, vytasil se Ubisoft s bližším přiblížením ještě dalších dvou bratříčků, tedy Might & Magic Raiders, izometrického MMO se spoustou RPG prvků, kdy se k vašemu bojovníkovi mohou připojit v rámci kooperace až tři další hráči. A nesmíme pak opomenout ani toho posledního karetního mága s celým názvem Might & Magic: Heroes Online, nástupce asi nejvíce profláklé klasiky.

Oficiální křest Ghost Recon Online

K líbivému překvapení, který by se dal přirovnat ke křtu, došlo ve chvíli, kdy se řeč přesunula ke střílečce Ghost Recon Online, jež se doznala oficiálního spuštění takřka během konference. Už v této chvíli se tak můžete ponořit do hraní na těchto stránkách a svádět souboje s dalšími nedočkavými hráči. Když si to vezmeme kolem a kolem, dá se hovořit o tom nejlepším momentu, který na prezentaci Ubisoftu nastal, a proto se jím dost možná i skončilo. Žádný Assassins Creed, Far Cry 3, Rayman a už vůbec ne Watch Dogs, to všechno nepatřilo k letošnímu GamesComu alespoň co se týče konferencí. Nevím, zda na tuhle výstavu hledí studia skrz prsty, každopádně ani Ubisoft se nijak zvlášť nepředal a přinesl nám informace, ze kterých nikdo ze židle nespadne, ani kdyby chybělo hned několik zásadních šroubků. Spíše komorní představení připravené z nutnosti, než-li z touhy ukázat něco nečekaného a žádanějšího. Nabízí se dvě možnosti vysvětlení – buď si další novinky ohledně svých chystaných značek naplánovali na jindy, nebo se v aktuální chvíli nenabízí nic, co by stálo za prezentování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama