Ubisoft a Bungie žalují výrobce cheatů pro Destiny a Rainbow Six Siege
i Zdroj: Hrej.cz
Tom Clancy's Rainbow Six Siege Novinka Ubisoft a Bungie žalují výrobce cheatů pro Destiny a Rainbow Six Siege

Ubisoft a Bungie žalují výrobce cheatů pro Destiny a Rainbow Six Siege

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 8. 2021 17:38

Společnosti Ubisoft a Bungie vytáhly do dalšího boje s výrobci podvodného softwaru. Podaly žalobu na organizaci Ring-1, která měla nabízet komplexní cheatovací software mimo jiné pro hry Destiny 2 a Rainbow Six Siege. Studia žádají o ukončení provozu webu organizace, odškodnění i pokuty za porušení ochranných známek.

Reklama

  • Bungie a Ubisoft žalují organizaci Ring-1
  • Ta formou předplatného nabízela propracované cheaty
  • Čtyřem organizátořům hrozí velmi vysoké pokuty

Ring-1 přitom nabízel velmi nadstandardní služby. Důraz kladl především na to, že jsou cheaty nezjistitelné. To měla zajišťovat použitá technologie i to, že organizace stále mapovala, zda studia používání daného softwaru odhalila a na webu uživatele informovala. Zároveň cheaty distribuovala skrze model předplatného, například týden balíčku hacků pro Destiny 2 stál 30 eur (zhruba 750 českých korun), měsíční předplatné pak 60 eur (1500 korun). Nabídku služeb si pro zajímavost můžete prohlédnout na oficiálním webu. Důrazně odsuzujeme jakékoliv využívání cheatů nebo hacků v multiplayerových titulech.

Bungie i Ubisoft žalobu zdůvodňují naprosto logicky tím, že software přináší nefér výhodu daným hráčům, kazí zážitek ostatním, ničí reputaci oběma firmám a zároveň porušují licenční podmínky titulů. Dle jejich informací si cheaty zaplatily tisíce hráčů a Ring-1 na nich zřejmě vydělal desítky až stovky tisíc dolarů.

Konkrétně se žaloba vztahuje na čtyři osoby, které měly prokazatelně organizaci řídit. Mezi cíle žaloby patří kompletní zrušení webu, předložení veškerých podvodných dat i účetních dokumentů, odškodnění ve výši skutečných škod nebo až 150 tisíc dolarů za každý podporovaný titul a kompenzace za porušení ochranné značky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama