Typoman je plošinovka pro inteligentní hráče. Vylepšená verze míří na mobily a tablety
i Zdroj: Google Play / Typoman
Mobilní hraní Typoman Novinka Typoman je plošinovka pro inteligentní hráče. Vylepšená verze míří na mobily a tablety

Typoman je plošinovka pro inteligentní hráče. Vylepšená verze míří na mobily a tablety

Jakub Fišer

Jakub Fišer

15. 7. 2022 08:20

Indie hry jsou studnicí velmi zajímavých – až revolučních nápadů. Jedním takovým je dozajista i 2D plošinovka Typoman, která zažila svou premiéru nejprve na konzoli Wii U. Nyní přichází tento inteligentní počin i na mobilní platformy.

Reklama

  • Na mobilní platformy přichází legendární plošinovka Typoman
  • Nabízí unikátní systém hádanek se slovy přímo v 2D světě
  • Stáhnout ji můžete na Android i Apple zdarma, odemčení plné verze stojí asi 170 Kč

Představte si běžnou plošinovku s příběhem ve stylu Limbo nebo pro pamětníky známější Rayman. V Typoman však přichází na scénu po světě různě rozložené litery písmen. Trailer ukazuje náchylnost hlavní postavy na písmena na vcelku zajímavém příkladu.

V jedné z lokací najde na zemi “ležet” nápis “part”, což může znamenat část něčeho, anebo sloveso loučit se. Během vteřiny se však nápis přemění na přesmyčku “trap” (tedy past) a uvězní hrdinu.

Vývojáři upozorňují, že oproti původní verzi hry došlo tentokrát na malé změny. Tou hlavní a nejdůležitější je přítomnost systému nápovědy, která vám poradí, co udělat jinak, abyste se dokázali posunout v příběhu. Zdá se to jako dobrý krok, který jinak vcelku náročnou logickou hru přiblíží i méně zkušeným hráčům.

Titul je dostupný již nyní v době psaní článku, a to na Android a iOS / iPadOS. Jedná se o prémiovou placenou hru, jejíž stáhnutí je sice bezplatné, po uplynutí trialu po vás však hra bude chtít 6,99 dolaru, tedy asi 170 korun

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama