Tým modderů na GOGu vydává TES: Daggerfall přepracovaný v Unity s pohodlnou instalací
i Zdroj: GOG
The Elder Scrolls: Daggerfall Novinka Tým modderů na GOGu vydává TES: Daggerfall přepracovaný v Unity s pohodlnou instalací

Tým modderů na GOGu vydává TES: Daggerfall přepracovaný v Unity s pohodlnou instalací

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 6. 2022 09:45

Zatímco se Bethesda připravuje na vydání očekávaného RPG Starfield a láká i na budoucí projekty Falloutu a The Elder Scrolls, komunita se dívá i do minulosti. Konkrétně třeba na kultovní Daggerfall, druhý díl série TES. Ten vyšel v roce 1996 a pro dnešního hráče už je hratelný spíše obtížně, díky fanouškovské předělávce do enginu Unity si ho ale může pohodlně vyzkoušet téměř každý.

Reklama

  • Na GOGu vyšel balíček fanouškovské předělávky Daggerfallu s modifikacemi

Daggerfall Unity přináší původní zážitek jedné z největších her historie (díky procedurálnímu generování je herní svět skutečně gigantický) ve výrazně omlazeném kabátku. Primárně jde o přepracované a modernější ovládání, součástí je ale samozřejmě i lepší a ostřejší grafika nebo kompletní podpora současného počítačového hardwaru. V základní podobě modifikace je potřeba vlastnit původní hru, přičemž kompatibilní je i verze ze Steamu. Spuštění pak provází potřeba instalace do konkrétních složek se soubory.

Za projektem stojí skupina modderů, nejde tedy o žádný oficiální výtvor. Konkrétně jej řídil Gavin “Interkarma” Clayton, a to více než deset let. Jde tedy do určité míry o jeho životní dílo. Tvůrce obsahu GamerZakh nicméně nyní zařídil propojení s platformou GOG, kde Daggerfall Unity vychází jako jednoduše spustitelný balíček s původní hrou a nejlepšími modifikacemi v takzvaném GOG Cut. K hraní tedy není potřeba žádných zkušeností s modifikacemi a jejich instalací.

Dle týmu je hra ve velmi dobrém technickém stavu. Stále se ale můžou objevovat pády nebo fatálnější chybky, doporučují tedy často ukládat postup. 

Má to ale i svou stinnou stránku. V komentářích přímo na GOGu se totiž ozývají údajní autoři modifikací se stížnostmi, že s nimi zahrnutí do balíčku nikdo nediskutoval ani je nežádal o svolení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama