Novinka Týden v kostce #5 - Nový Verdansk a trable EA

Týden v kostce #5 - Nový Verdansk a trable EA

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 4. 2021 20:00

Co nejzajímavějšího se stalo v uplynulém týdnu a na jaké hry se můžete těšit v tom příštím?

Reklama

EA PRÝ NUTÍ HRÁČE DO HRANÍ FUT

EA má zaděláno na další velkou kauzu. Kanadská televize CBC totiž získala interní dokument, ve kterém firma studiu EA Sports přikazuje, aby donutila co nejvíce hráčů k hraní kartičkového režimu FIFA Ultimate Team. V dokumentu prý dokonce měla padnout věta, že “všechny cesty vedou do FUT” a autoři mají fanoušky fotbalu k utrácení za balíčky prostě dotlačit. Společnost se ale nařčení brání. CBC prý informace vytrhla z kontextu, navíc ani nezveřejnila celý dokument, jen informovala o jeho údajném obsahu. Kde je tedy pravda? To zatím netušíme.

Další čtení: EA aktivně nutí hráče do režimu FUT. Uniklý dokument ukazuje, jak EA strategicky vydělává na karetních balíčcích. Studio to ale důrazně odmítá


VERDANSK LEHL POPELEM, HRÁČI VÍTAJÍ VERDANSK 1984

Call of Duty: Warzone se dočkalo asi největší změny od vydání hry. Populární střílečka se totiž rozloučila s původní mapou, starý dobrý Verdansk srovnalo se zemí nukleární bombardování. Nová mapa ale není tak úplně “nová”. Autoři se totiž rozhodli hráče vypustit do Verdansku posunutého v čase. Nově se tak střílí v roce 1984. Struktura mapy zůstala stejná, na první pohled se ale změnilo leccos. Autoři slibují, že původní mapu už nikdy neuvidíme. No, jsme zvědaví, co do Warzone přinese budoucnost.

Další čtení: Warzone se přesouvá na novou mapu. Verdansk se vrátil v čase


PRÝ VZNIKÁ DRUHÝ DÍL RYSE: SON OF ROME

Dle spekulací vzniká pokračování římské akce Ryse: Son of Rome. První díl vyšel v roce 2013 a sloužil jako launchový titul tehdy nové konzole Xbox One. Postaral se o něj Crytek, a stejně jako ostatní hry studia oslnil především parádní grafikou. Ostatní prvky hry ale tak dobré nebyly. Teď už je prý licence značky plně v rukou Cryteku a ten kutí nový díl. Dle zdroje spekulací, insidera s přezdívkou Shpeshal Ed, díky tomu hra vyjde i na jiné platformy než Xbox.

Další čtení: Údajně se pracuje na pokračování Ryse. Insider tvrdí, že vyjde i mimo konzole Xbox


HERNÍ STUDIO MÁ POPRVÉ OSCARA

Herní průmysl slaví historicky první zisk Oscarů. Postaralo se o něj studio Respawn, které v rámci VR střílečky Medal of Honor: Above and Beyond natočilo krátký dokumentární film Colette, který původně sloužil jako odemykatelná odměna pro hráče. Snímek vypráví o skutečné bojovnici francouzského odboje Colette Marin-Catherine a povedl se natolik, že jej ocenila i uznávaná Akademie v kategorii krátkých dokumentů. Kdo ví, třeba v příštích letech hry do Oscarů prorazí ještě více.

Další čtení: Respawn vyhrál Oscara za dokument Colette. Vypráví příběh bojovnice Résistance


PŘÍŠTÍ TÝDEN VYCHÁZÍ

Resident Evil: Village (Pátek 7. května)

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama